TEST PLAY<>
122017<><>

LEGO Marvel Super Heroes 2

Mašinerija LEGO-Marvel i te kako ima pouzdanja u vlastiti marketinški potencijal. Najbolji dokaz za to je činjenica da vreme pojavljivanja njihove nove igre nije tempirano da prati premijeru sledećeg bioskopskog blockbustera sa gomilom superheroja. Nedavno aktuelni „Thor: Ragnarok” ima manje likova, kao i „Black Panther”, koji stiže u februaru, a premijeru filma „Avengers: Infinity War” moraćemo da čekamo nešto više od pola godine. Ponovo u izdanju Traveller’s Talesa, LMSH2 predstavlja simpatičan (ali i poslovično generičan) LEGO miš-meš Marvelovih superheroja u ruhu koje je novo, staro ili poznato iz filmova.

Simpatična, ali i generička mešavina LEGO varijanti Marvelovih superheroja u novom, starom ili filmskom ruhu.

Radnja nastavka se ovog puta vrti oko negativca Kanga Osvajača, koji, jezdeći galaksijama, stvara opštu vremensko-prostornu papazjaniju zahvaljujući tajanstvenom zraku sa svog famoznog svemirskog broda u obliku mača. Nakon prologa/nivoa u kojem će mu konce privremeno pomrsiti ekipa Čuvara galaksije, zloća Kang ne odustaje i kurs svojih osvajanja okreće ka planeti Zemlji i timu superheroja okupljenog iza dobro poznatog slova A. Ispostaviće se da je Kang daleko veći zalogaj za Kapetana Ameriku, Tonija Starka, Spajdermena i ekipu, jer moći ovog negativca na Zemlji prave opštu zbrku i pometnju, spajajući u jedan ogroman grad (Hronopolis) različite lokacije, dimenzije i iteracije poznatih i manje poznatih svetova iz Marvelovih stripova.

Da li će naši kockasti vragolani stati na rep prevrtljivom Kangu? Kako će izgledati sudar karaktera i temperamenata likova ne samo iz različitih dimenzija i galaksija, već i vremenskih perioda? Da li će naši junaci uspeti da raspletu zamršeno klupko Hronopolisa i vrate svaki svet i lokaciju na svoje staro mesto? I najvažnije, kako Sten Li uspeva da se na svakom nivou uvali u nevolju i da li će igrači uspeti da ga svaki put izbave iz tih nezgoda? Stay tuned, dragi čitaoci, odgovore na sva ova pitanja pronaći ćete u ovomesečnoj epizodi „Sveta Kompjutera”...

Sve konvencije koje krase standardnu LEGO igru po licenciranom materijalu su tu i nisu menjane.

Sa strane dizajna, LMSH2 svakako nije igra koja će razbiti kalup i principe uspostavljene i blago modifikovane još od LEGO Star Warsa iz 2005. godine. Igra ima dvadesetak nivoa koji odmotavaju glavnu priču sa predefinisanim likovima, free play opciju u kojoj vodite bilo koju kombinaciju junaka, jedan veliki, centralni, open world hab (Hronopolis), koji povezuje sve ovo, i mnoštvo različitih bonus predmeta, zvrkova, izazova, zadataka, zlatnih LEGO cigli, stripskih naslovnica i ostalog. Svaka LEGO igra se pre svega svodi na grozničavo i kompulsivno skupljanje svega i svačega radi zaokruživanja igre podizanjem merača kompletiranosti na stoprocentnu vrednost.

Ne treba ni napominjati da je svaki (ne)zamislivi, poznati, nepoznati, opskurni ili izmišljeni lik dobio svoje mesto u igri, kao na primer Karnom (spoj Karnidža i Venoma). Slede različite varijante pojedinih junaka sa specifičnim kostimima, na primer, Toni Stark u različitim varijacijama svog mehaničkog odela ili u civilnom outfitu, Grut kao malena biljčica ili odrasli gorostas, a sve u skladu sa različitim vremenskim periodima datog heroja. Iako svaki heroj ima neku svoju specijalnu sposobnost ili vrstu napada (ma kako luckasto, bizarno ili neupotrebljivo to delovalo), nekoliko bitnijih junaka ćete, po pravilu, češće koristiti kako biste na pravom mestu odradili ili aktivirali nešto. Kapetan Amerika koristi svoj štit kao rikošetirajući bumerang, Iron Man rakete i laserski zrak za topljenje određenih metalnih predmeta, a Spiderman tarzaniše okolo svojom mrežom ili gamiže po zidovima. Dr. Strange vremenski manipuliše predmetima (kroz njihove različite faze postojanja), Gospoj’ca Marvel se isteže ili smanjuje (što joj omogućava upad u određene elektronske sisteme), Star Lord koristi gravitacionu bombu za raščišćavanje prepreka, Grut svoju snagu ili rasteže udove i grane po potrebi, dok Crni Panter i Raketni Rakun njuškaju teren i iskopavaju predmete i slično.

Grafička prezentacija već odavno pokazuje zamor materijala.

Sve ostale konvencije koje krase standardnu LEGO igru po licenciranom materijalu su tu i nisu menjane. Većinu pomenutih bonusa i dodatnih kolekcionarskih džidža-bidža moguće je pokupiti isključivo kroz free-play posete nivoima. Borba sa smetalima i mini-bossevima je konfuzna i, ako ne računamo rasipanje LEGO novčića nakon pogibije, krajnje besposledična (što je sasvim u skladu sa konceptom stripskih superheroja, koji će se već u sledećoj epizodi pojaviti neogrebani, čili i orni za nove avanture). Tu je generator za sopstvene LEGO kreacije i junake, gomila pomagala koja se mogu otključati i koja olakšavaju igranje (multiplikatori novca, detektori bonus predmeta, brže sastavljanje raznih konstrukcija ili različite vizuelne i šminkerske kerefeke tokom igranja), co-op režim za dva igrača i ograničene multiplayer arene za četiri igrača i slično.

Zvučna i muzička komponenta su na očekivano visokom nivou, uz odlične glasovne glumce koji perfektno oživljavalju junake igre (favoriti su nam Tor i Dr. Strange), uz grafičku prezentaciju koja već odavno pokazuje zamor materijala. Sami likovi, konstrukti, vozila i predmeti izgledaju odlično, uz razna zamućenja, presijavanja, izražen kolorit i efektne detalje i teksture, ali okolina i „podloga” na kojoj se sve to nalazi i dalje deluje bljutavo i na nivou grafike sa prvog Playstationa, pa nekako sve odiše nepotrebno tmurnim i mračnim tonovima.

Meta i odstojanje u LEGO Marvel Super Heroesima 2 je već viđena nebrojano puta i do sada je svakom igraču jasno da li mu ovakav stil igre leži ili nema vremena za izmotavanje kockastih vragolana. Ako ste apsolutista kada su sve stvari vezane za Marvel u pitanju ili tražite idealni rođendansko-praznični poklon za mlađe naraštaje, igra predstavlja logičan izbor.

Aleksandar DINIĆ

 
Assassin’s Creed Origins
Call of Duty: WWII
Star Wars Battlefront II
Hand of Fate 2
Football Manager 2018
LEGO Marvel Super Heroes 2
Šta mislite o ovom tekstu?
LEGO NINJAGO Movie Videogame
Destiny 2 (PC)
Nioh: Complete Edition (PC)
WWE 2K18
Wolfenstein II: The New Colossus
Spintires: MudRunner
Hyakki Castle
Outcast: Second Contact
Need for Speed Payback
Ben 10
Tower 57
Marvel’s Guardians of the Galaxy: The Telltale Series – Season 1
Sonic Forces
Crusader Kings II: Jade Dragon
Europa Universalis IV: Cradle of Civilization
This War of Mine: Father’s Promise
Bouncy Bob

Platforma:
PC, Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Potrebno:
Intel Core i5-760 2,8 GHz/AMD Athlon X4 740, 4 GB RAM, NVidia GeForce GTX 560 Ti/AMD Radeon HD 5870 1024 MB
Poželjno:
Intel Core i5-4430 3,0 GHz/AMD FX-8120, 8 GB RAM, NVidia GeForce GTX 480/AMD Radeon HD 5850 1024 MB
Pegi:
7
Veličina:
20 GB
Adresa:
goo .gl /74d59c

82
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera