TEST PLAY<>
122017<><>

WWE 2K18

Sa neverovatna 203 lika (od čega su 32 žene) koja možete da vodite u WWE 2K18, ovo je najambicioznija igra sa etiketom World Wrestling Entertainmenta do danas. Ipak, pravi broj boraca je nešto manji – „samo” 184, jer su mnogi likovi zapravo različite verzije istih boraca koji su menjali svoj izgled tokom godina, sezona ili perioda koje u WWE-u vole da zovu erama. Roster ne obuhvata samo aktivne učesnike rvačkog „cirkusa” (lajtmotiv igre je aktuelni WWE moto: „Nekada, sada, zauvek”), već i borce koji su tokom godina ostavili veliki trag kako u ringu, tako i u popularisanju profesionalnog rvanja na severnoameričkom kontinentu, a sada su „penzionisani” ili nastupaju veoma retko: The Rock, Undertaker, Ricky Steamboat, Sting... Nažalost, jedan od najvećih, član kuće slavnih ove organizacije, Hulk Hogan nije deo igre, što će određeni igrači sigurno smatrati velikim nedostatkom (WWE je raskinula saradnju sa Hoganom zbog njegovih neprikladnih ispada i izjava). Downside je i to što nisu svi rvači dostupni na početku i moraćete da ih zaradite i „otključate”, a to nas vraća na staru priču o omraženim mikrotransakcijama.

WWE 2K18 neće razočarati ni početnike ni stare vukove jer ostavlja utisak praćenja interaktivnog TV prenosa.

Prezentacijska vrednost i tehničke karakteristike predstavljaju još dve stvari koje govore u prilog WWE-u 2K18. Dramatične najave i teatralni izlasci rvača do ringa, odlična grafika i specijalni efekti, gomila poteza, animacije, trio komentatora, samo su neke stvari koje doprinose utisku praćenja interaktivnog TV prenosa. Publici je ovog puta posvećena posebna pažnja, a sve je „ofarbano” novim grafičkim engineom. Još jedna stvar je veoma bitna – kada pokrenete novu borbu, pred vama se otvara meni koji nudi da do tančina podesite njene parametre, kao ni u jednoj borilačkoj igri do sada. Maksimalan broj igrača u ringu je povećan i sada u okršajima može da učestvuje čak osam igrača (kod Switch verzije samo šest). To je fantastično! Pored jedan na jedan, dva na dva i Triple Threat okršaja, na raspolaganju su i Fatal 4-Way, 6-Man, 8-Man, Handicap, Royal Rumble i Tournament mečevi. To je tek vrh ledenog brega, jer sledi izbor tipa takmičenja, a tu su autori u vatru ubacili neverovatnih 14 eventova: Ladder, Table, TLC, Iron Man, Steel Cage, Submission, Hell in a Cell, Extreme Rules, Last Man Standing... Sledi odabir poprišta na kojem će se akcija odvijati i tu nas čeka još jedan šok, jer su na raspolaganju 43 dvorane. WWE 2K18 u ovom departmentu briljira i, kada se na sve doda i opcija prilagođavanja mečeva u smislu izbora sudija i menadžera koji mogu i aktivno da učestvuju u šou programu, slika je kompletna. Predstavljanje boraca, iako važan deo WWE folklora, može da se prekine ili u potpunosti isključi. Osim što možete da se šibate protiv AI rutine i drugara u offline režimu (PC verzija, recimo, podržava i upravljanje preko tastature), važan segment igre predstavlja online komponenta – javna, privatna ili u famoznom Team Up obliku. Čini nam se da su autori na sve mislili...

U ringu je i dalje nirvana i WWE 2K18 neće razočarati ni početnike ni stare vukove. Poteza ima više nego dovoljno, za pravila ne morate previše da hajete, a akcija se izvodi tečno kao da su „kečeri” učesnici nacionalnog sporta. Komande i potezi se lako uče i to je još jedna stvar zbog koje autore vredi potapšati po ramenima. Kada su noviteti u pitanju, konačno je ubačena i mogućnost da se protivnik „vuče” ili nosi za vreme borbe, što će povećati realističnost.

Centralno mesto u igri zauzima režim MyCareer, koji je zamotan u moderno ruho, podrazumeva pozadinsku priču i mogućnost levelovanja vođenog lika u FRP maniru.

Centralno mesto u igri zauzima režim MyCareer, koji je zamotan u moderno ruho i podrazumeva pozadinsku priču i mogućnost levelovanja vođenog lika u FRP maniru. Nažalost, karijera je prepuna bagova, razvezanih krajeva i prosto je neverovatno da autori nisu mogli da „iskopiraju” ono što već postoji u NBA 2K serijalu i to primene ovde (svesni smo da su u pitanju različiti razvojni timovi). Zbog fokusa na karijeri, ostatak sadržaja je u potpunosti zapostavljen i zbog toga WWE 2K18 u velikoj meri podseća na prošlogodišnje ostvarenje. S obzirom na to da je MyCareer režim u ovakvom obliku potpuno neupotrebljiv, dolazimo u situaciju da sva pomenuta poboljšanja zanemarimo. Inače, autori su ovde ubacili mogućnost kreiranja sopstvenog lika koji koristi jedan od osam borbenih stilova, a na raspolaganju je free roaming mod, što je do sada bila misaona imenica.

Svideo nam se soundtrack koji se odlično uklapa u atmosferu i dodatno podiže adrenalin. Postoje dve odvojene liste: za meni muziku i najavljivanje boraca pri ulasku u ring. Valja napomenuti i to da je PC verzija nešto slabije optimizovana i da hardversku zahtevnost navedenu u infoboksu ne treba shvatiti olako. Problem može da nastane kada kamera počne da „šara” naokolo, dok je za vreme borbi uglavnom sve u redu.

Igra ipak deluje nezavršeno i suviše slično prethodnom delu ovog serijala.

Sve češće se čuje mišljenje da se sportske igre, koje smo navikli da izlaze na sezonskom nivou, neće više tako distribuirati. O ispravnosti tog stava govori i WWE 2K18, koji deluje nezavršeno i suviše slično prethodniku. Naravno da će to da razbesni igrače, jer nije dovoljno samo umiti grafiku i popunjavati roster boraca, već je potrebno ponuditi i suštinske novine. Da je MyCareer režim bolje izveden, sada bismo verovatno pričali drugačiju priču, ali... Ako niste igrali WWE 2K17, ovogodišnje izdanje nagnaće vas da pomislite da ne znamo o čemu pričamo i da je kupovina više nego izvesna i isplativa. Za one redovne, WWE 2K18 jednostavno ne donosi dovoljno goodiesa da bismo se latili novčanika i možda je bolje sačekati godinu dana i videti kakav će potez povući nadležni u 2K Sportsu.

Vladimir PISODOROV

 
Assassin’s Creed Origins
Call of Duty: WWII
Star Wars Battlefront II
Hand of Fate 2
Football Manager 2018
LEGO Marvel Super Heroes 2
LEGO NINJAGO Movie Videogame
Destiny 2 (PC)
Nioh: Complete Edition (PC)
WWE 2K18
Šta mislite o ovom tekstu?
Wolfenstein II: The New Colossus
Spintires: MudRunner
Hyakki Castle
Outcast: Second Contact
Need for Speed Payback
Ben 10
Tower 57
Marvel’s Guardians of the Galaxy: The Telltale Series – Season 1
Sonic Forces
Crusader Kings II: Jade Dragon
Europa Universalis IV: Cradle of Civilization
This War of Mine: Father’s Promise
Bouncy Bob

Platforma:
PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch
Potrebno:
Intel Core i5-3550 ili AMD FX-8150, Nvidia GeForce GTX 670 ili AMD Radeon HD 7850, 2 GB VRAM, 4 GB RAM
Poželjno:
Intel Core i7-3770 ili AMD FX-8350, Nvidia GeForce GTX 970 ili AMD Radeon R9 290X, 8 GB RAM
Veličina:
43,91 GB
Adresa:
www .2k .com /games /wwe -2k18

72
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera