TEST PLAY<>
122017<><>

This War of Mine: Father’s Promise

Najbolja antiratna igra u istoriji interaktivne umetnosti poznate kao gejming jeste fenomenalni i jedinstveni This War of Mine. Prošlo je već četiri godine od izlaska osnovne igre, a ja još uvek ne mogu da shvatim kako je moguće da su Poljaci u stanju da naprave nešto što je tako kul... Onda se setim Geralta, wiedźmina od Rivije, i shvatim da su nacionalne predrasude ponekad čista glupost.

Story DLC za najbolju antiratnu igru u istoriji interaktivne umetnosti poznatoj kao gejming.

Kakva slučajnost – ova igra upravo pokušava da objasni tako nešto, to jest da ukaže na ultimativno loše posledice nacionalizma koji je prerastao u šovinizam, koji je pak metastazirao u građanski rat. Njen sandbox karakter osigurava da je svaka partija delimično do potpuno drugačija i da ceo koncept ne može lako da vam dosadi.

The Father’s Promise, story DLC za osnovnu igru, nudi drugačije iskustvo s linearnim, kratkoročnim ciljevima koji su precizno definisani. Ovaj DLC je nastao na motivima antiratne radio-drame koju je napisao Lukaš Orbitovski, navodno čuveni poljski pisac, i bavi se idejom koja se teško gura preko usana – očevim pokušajem da spasi kćer na samrti u ruševinama bombardovanog grada čijim ulicama patroliraju odredi smrti.

Adam i Amelija su ostali sami kad je Adamova supruga podlegla infekciji, a smrt majke je potpuno devastirala devojčicu koja se povukla u sebe i odbija da jede i ustane iz kreveta. Očajni otac će morati da zapne kao magarac da joj u nemogućim uslovima obezbedi hranu, lekove i utehu. Njegov brat, lokalni prevarant i đubre, iskoristiće najavu otvaranja humanitarnog koridora za roditelje s decom da otme malu Ameliju, što će Adama gurnuti s ivice zdravog razuma... Pored potrage za kćerkom kroz seriju sve opasnijih lokacija, Adam će morati da jede, spava, leči se i nadograđuje sklonište, što je višestruko teže u odnosu na osnovnu igru jer je sâm, bez ikoga ko može da ga odmeni kad kolena počnu da klecaju, a čelo gori od temperature.

Ovaj prvi DLC za This War of Mine ima odvratan kraj, planski sročen da igraču utuvi u glavu da u ratu za civile nema hepi enda. Definitivno nije namenjen labilnim osobama, pogotovo ne labilnim osobama koje su ujedno i očevi maloletne dece. Ovo upozorenje shvatite vrlo ozbiljno.

Cena ovog DLC-a je 1,99 evra, što je naprosto smešno s obzirom na trud koji je uložen u njega. Kompletan season pass, koji će doneti još dve priče, takođe je džabaluk za današnje pojmove i iznosi svega 4,99 evra.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Assassin’s Creed Origins
Call of Duty: WWII
Star Wars Battlefront II
Hand of Fate 2
Football Manager 2018
LEGO Marvel Super Heroes 2
LEGO NINJAGO Movie Videogame
Destiny 2 (PC)
Nioh: Complete Edition (PC)
WWE 2K18
Wolfenstein II: The New Colossus
Spintires: MudRunner
Hyakki Castle
Outcast: Second Contact
Need for Speed Payback
Ben 10
Tower 57
Marvel’s Guardians of the Galaxy: The Telltale Series – Season 1
Sonic Forces
Crusader Kings II: Jade Dragon
Europa Universalis IV: Cradle of Civilization
This War of Mine: Father’s Promise
Šta mislite o ovom tekstu?
Bouncy Bob

Platforma:
PC (Windows i Linux), Mac
Potrebno:
Intel Core 2 Duo ili AMD Athlon X2, 2 GB RAM, Geforce 9600 GS ili Radeon HD4000
Poželjno:
Intel Core 2 Quad, AMD Phenom II X4, 4 GB RAM, GeForce GTX 260 ili Radeon HD 5770
Veličina:
2,1 GB
Adresa:
www .thiswarofmine .com

84
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera