TEST JOY<>
122017<><>

SteelSeries QcK Prism

Osvetljena pista

Ne postoji mnogo načina da se podloga za miš unapredi i poboljša, ali uvek može da se unapredi vizuelno. Korak dalje u današnje vreme predstavlja neizbežno RGB osvetljenje. Upravo ovakav proizvod danskog SteelSeriesa imali smo priliku da probamo.

QcK Prism predstavlja, u stvari, kombinaciju osvetljenog postolja na koje se stavlja podloga za miš. Postolje je izrađeno od kvalitetne plastike oivičene gumom koja proždire prljavštinu i otiske prstiju, te je ne preporučujemo čistuncima. Postolje uokviruje prsten sa dvanaest svetlećih zona. Podloga je dvostrana, sa jedne strane je tvrda polimerska podloga za brzinu, a sa druge tekstilna za bolju kontrolu. Veza sa računarom ostvaruje se USB kablom, koji treba pažljivo postaviti na sto, jer niko nije naviknut da iz podloge „izvire” još jedan kabl. Naravno, ako prati „putanju” kabla miša, neće biti problema. Proizvođač navodi da upravo položaj kabla sa strane olakšava, rad jer nije na putu kabla miša, ali i ovaj „inovativni” dizajn izaziva probleme, dok se ne naviknete i sve namestite kako vam najbolje odgovara. Steelseries Engine omogućava podešavanje svetlosnih efekata za pomenutih dvanaest zona, reagovanje na dešavanja u igri ili Discord i sinhronizaciju sa drugim svetlećim Steelseries proizvodima.

Podloga je, očekivano, izuzetno upotrebljiva, što se i očekuje od poznatog proizvođača, mada su baš Steelseries miševi pomalo škripali i grebali po površini tokom normalnog korišćenja. Neonke za automobile nemaju mnogo smisla, ali ako ih želite, morate da platite. Ista filozofija važi i za osvetljenu podlogu za miš. Pametna i integrisana podloga QcK Prism trenutno na sajtu proizvođača može da se nađe na sniženju za oko 38 evra, a u Srbiji za 10.000 dinara.

Danilo LUKINOVIĆ

 
 AKTUELNOSTI
Blizzcon 2017

 NA LICU MESTA
Beokon 2017

 TEST JOY
SteelSeries Arctis 3 i 5
Zowie Celeritas II, MS Industrial Thunder i Steelseries Apex M750
Razer Abyssus V2
SteelSeries QcK Prism
Šta mislite o ovom tekstu?

 JA, IGRAČ
Send Nudes

Osnovno:
dvostrana podloga, osvetljenje ruba podloge u dvanaest zona, mogućnost sinhronizacije svetla sa drugim Steelseries proizvodima, gumirana osnova
Dimenzije:
357 × 292 × 9 mm
Proizvođač:
SteelSeries
Kontakt:
GameS
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera