TEST RUN<>
122017<><>

iMedia Converter Deluxe 10.1.3

Zeleni dijamant

Iz kompanije iSkysoft stiže iMedia Converter, program kojeg je najlakše svrstati u kategoriju video-konvertera, ali je to daleko, daleko od istine. Naime, njegova primarna namena jeste konvertovanje video-klipova iz formata u format i tek kada zagrebete ispod površine shvatate da se ovde nalazi još mnogo toga zanimljivog.

 
Recimo, iMedia Converter može da se iskoristi za ripovanje DVD-Video sadržaja, uz nezaobilazan izbor podnosioca tona i slike, odnosno odabir tekstualnog titla koji će se hardcodeovati na sliku. Titlove možete da dopremite i iz eksternog izvora, sve dok se nalaze u SRT, ASS ili SSA formatu. Materijal može da se „povuče” i sa kamkordera ili preuzme sa Android/iOS uređaja. Naravno, ništa ne prolazi bez učitavanja lokalno uskladištenih datoteka i za to je podrška ultimativna – odustali smo od prebrojavanja podržanih formata zapisa na samom početku. Lepo je što može da se žonglira i sa ISO datotekama, a cela sekcija u programu posvećena je downloadovanju video-klipova sa online servisa namenjenih za njihovo „čuvanje”. Bez ikakvog ustručavanja, iMedia Converter će vam ponuditi preuzimanje 4K klipića, ali i opciju ekstrahovanja audio-komponente koja može da se sačuva u MP3 formatu. Zanimljivo je što, na YouTubeu, recimo, program prepoznaje da li ponuđeni link vodi samo do jednog klipa ili je u pitanju čitava plejlista. Jednim klikom miša, u ovom drugom slučaju, preuzimate sav dostupan sadržaj. Inače, iz programa je moguće obaviti i prenos materijala na eksterne uređaje, uz mogućnost narezivanja sadržaja na optičke medije. Ovo je od posebnog značaja s obzirom na to da je podržana izrada upravljačkih menija, za šta je na raspolaganju čak 26 različitih templatea. Pozadinsku sliku možete i sami naknadno da postavite, kao i prateću muzičku numeru. Narezivanje je podržano na DVD5, DVD9, BD25 i BD50 diskove, što jasno govori da je iMedia Converter okrenut modernim standardima.

Za potcenjivanje nije ni broj uključenih obradnih alatki koje su dostupne preko ikonica koje se pojavljuju na ekranu kada se kursor miša parkira iznad nekog thimbnaila učitanog materijala. Tako je na raspolaganju odsecanje neželjenih delova materijala, kropovanje, rotiranje prikaza, flipovanje... Sliku možete da osvežite nekim od specijalnih grafičkih filtera, dozvoljeno je ručno rihtovanje osvetljenja, kontrasta i zasićenosti boja, tu je mogućnost apliciranja deinterlace filtera, pa čak i Auto Enhance funkcija, koja bez intervencije korisnika sa strane pegla nesavršenosti na slici. Sve ovo je još uvek početak, jer se među opcijama nalazi i podrška za utiskivanje „vodenih pečata”, koji mogu biti u obliku slike ili teksta, potom fina kontrola titlova, gde ne samo što možete da odaberete tip, veličinu, boju i položaj ispisa na ekranu, već kao mogućnost figuriše i uokvirivanje slova, određivanje nivoa providnosti, pisanje u kurzivu, „masnim” slovima... Audio-komponenti može da se tweakuje intenzitet zvuka.

 
Od izuzetnog značaja je mogućnost batch procesiranja, koja na materijal ne gleda kao na granje na gomili. Svaka učitana datoteka procesira se pojedinačno, što znači da izlazni format može da bude drugačiji, a radni parametri podešeni tako da se razlikuju od slučaja do slučaja. Izbor izlaznog formata po defaultu nije vezan za specifične uređaja i obavlja se na klasičan način, ali se to lako menja. Program posebno upozorava na šablone za izradu materijala prilagođenog za objavljivanje na Facebooku, YouTubeu i Vimeu, a tu je i baterija opcija za ekstrahovanje audio-komponente. Svaki noseći format ima nekoliko aktivnih alternativa, ali ne morate da ih prihvatite i dostupne parametre možete da podesite onako kako vam odgovara i snimite ih za kasniju upotrebu. Birate aktivni enkoder, rezoluciju, bitrate, framerate, format zvuka, samplerate i tako dalje.

U sekciji Toolbox nalaze se četiri dodatne alatke koje još više proširuju upotrebnu vrednost programa. Na raspolaganju je svojevrsni tag-editor za manipulaciju metadata informacijama, VR Converter, koji od „običnih” video-klipova pravi komplemente koji strukturom odgovaraju reprodukciji u virtual reality okruženju, tu je i GIF Maker za izradu animiranih GIF prezentacija sastavljenih iz serije slika, kao i Screen Recorder, koji beleži korisnikove radnje na desktopu (sa zvukom). IMedia Converter se oslanja na GPU akceleraciju, koristi ugrađene kodeke za procesiranje materijala (možete da se poslužite i spoljnim rešenjima ako preuzmete K-Lite Codec paket), a može da konvertuje onoliko fajlova istovremeno koliko procesor sadrži jezgara.

IMedia Converter je jedan od najboljih video-konvertera-editora koje smo u poslednje vreme testirali. Program ima toliko toga da ponudi da ga je nemoguće ne preporučiti. Jednostavan je za korišćenje, stabilan kao stena i neverovatno brz. Skup je kao otrov, ali zbog onog što nudi vrlo brzo ćete zaboraviti koliko love ste potrošili na njega. Zbog hypea u potpunosti smo zaboravili na negativne strane, kojih u suštini i nema. Možda bismo mogli da apostrofiramo nemogućnost „svlačenja” sadržaja sa Blu-rayeva, ali je pitanje koliko bi prosečnih korisnika tu opciju koristilo. Sve drugo je na strani iMedia Convertera, koji bezrezervno preporučujemo.

Vladimir PISODOROV

 
Cockos REAPER 5.61
SimplexNumerica 14
CyberPower Disc Creator 10.8
VidCoder 2.59
VideoScribe 3.0.2
WaveCut Audio Editor 4.9
iMedia Converter Deluxe 10.1.3
Šta mislite o ovom tekstu?
Kaspersky System Checker 1.2
3DP Chip Lite 17.10
Zero Install 2.13
E-Delovodnik 2.1
WinSCP 5.11
Wise Program Uninstaller 2.14
File Viewer Plus 2.2
PhotoFilmStrip 3.1.1
Syncplay 1.5
Adblock for YouTube 4.3.2
ArtScope 1.98
Eyeblink 2.2
Dramatic Sepia
GIPHY for Chrome 1.5
MaxLauncher 1.14
MemInfo 3.41
Realgrain 2.0.1

Tip:
video-obrada
Potrebno:
Windows, Mac OS X
Veličina:
340 MB
Cena:
50 dolara
Adresa:
goo .gl /G9Qyeh
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera