TEST RUN<>
122017<><>

Wise Program Uninstaller 2.14

Stari mudrac

Deinstaler koji nam dolazi iz softverske kompanije Wise ima čak nekoliko kečeva u rukavu. Očekivali smo da program bude besplatan, ali nismo širok dijapazon mogućnosti koji se podrazumeva tek kod komercijalnih ostvarenja iz klase.

Program se brzo inicijalizuje i na ekran postavlja tabelu u kojoj su smešteni detektovani instalirani programi. Prikaz je klasičan, mada nešto krupniji nego što smo navikli, što je pozitivno. Programi su predstavljeni nazivom, komandnom ikonicom, uz nezaobilazne podatke o datumu instaliranja i zauzeću prostora na hard-disku. Tu je i sistem ocenjivanja koji od korisnika traži da se za svaki program unese od jedne do pet zvezdica, što kasnije može da posluži kao parametar za sortiranje podataka. Pored ovoga, lista može da se filtrira tako da ne pokazuje sve dostupne programe, već, recimo, samo desktop verzije ili samo famozne „univerzalne” aplikacije (to je značajno za korisnike Windowsa 8.x i Desetke). Tu je i nezaobilazna Search funkcija, a Program Uninstaller će vam reći i koliko ukupno ima programa na sistemu i koliko zauzimaju mesta.

Pored toga što nudi brz pristup bukvalno svim instaliranim programima, program nudi dva načina za uklanjanje programa sa sistema. Podrazumeva se da ćete u većini slučajeva koristiti režim Safe Uninstall, jer je on zapravo produžena ruka sistemskog deinstalera. Međutim, taman kada pomislite da se stvar tu završava, Program Uninstaller se izdiže iznad situacije i pokreće dodatni cleaner – pomoćnu rutinu koja služi za identifikaciju „repova”, preostalih komponenata aplikacije koju ste upravo uklonili. Ukoliko pronađe ostatke, na ekranu će izlistati informacije o tome i ponuditi vam da ih zauvek uklonite, bilo da se radi o itemima u instalacionom direktorijumu ili sistemskom registru. Drugi radni režim, Forced Uninstall, koristi se u situacijama kada podrazumevana uninstall rutina omane i postane nemoguće ukloniti program. Svi znate da je to ne tako retka situacija pod Prozorima. Program Uninstaller takve džombe na putu savladava bez ikakvih problema, a pre nego što napravi bilo kakve izmene, na uvid će ponuditi putanje do svih datoteka koje namerava da ukloni, kao i do itema u registar bazi. Možete da ih očistite sve na gomili ili da odaberete samo one koje mislite da treba. Svidela nam se još jedan stvar – rad iz kontekstualnog menija. Ruku na srce, deinstalacija nije moguća direktno sa desktopa (bar na našoj test-mašini), već će odabir komande Uninstall with Wise Program Uninstaller iznad neke prečice samo otvoriti program i tako vam uštedeti nešto vremena.

Program Uninstaller je brz, pregledan i odlično radi posao za koji je namenjen. Naročito ga preporučujemo za situacije kada deinstalacija nije moguća na klasičan način, mada ne treba potcenjivati ni to što poseduje rutinu za čišćenje „repova” koji ostaju iza programa. Još da je portabilan i da rad preko kontekstualnog menija radi onako kako se reklamira...

Vladimir PISODOROV

 
Cockos REAPER 5.61
SimplexNumerica 14
CyberPower Disc Creator 10.8
VidCoder 2.59
VideoScribe 3.0.2
WaveCut Audio Editor 4.9
iMedia Converter Deluxe 10.1.3
Kaspersky System Checker 1.2
3DP Chip Lite 17.10
Zero Install 2.13
E-Delovodnik 2.1
WinSCP 5.11
Wise Program Uninstaller 2.14
Šta mislite o ovom tekstu?
File Viewer Plus 2.2
PhotoFilmStrip 3.1.1
Syncplay 1.5
Adblock for YouTube 4.3.2
ArtScope 1.98
Eyeblink 2.2
Dramatic Sepia
GIPHY for Chrome 1.5
MaxLauncher 1.14
MemInfo 3.41
Realgrain 2.0.1

Tip:
deinstaliranje programa
Potrebno:
Windows
Veličina:
8,7 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .wisecleaner .com /wise -program -uninstaller .html
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera