TEST PLAY<>
012018<><>

Total War: Rome II – Empire Divided

Čovek koji je spasao Rimsko carstvo rođen je u Sremskoj Mitrovici, tadašnjem Sirmijumu, početkom III veka nove ere. Budući imperator Aurelijan nije potekao iz porodice patricija, već je status stekao mukotrpnim dokazivanjem na bojnom polju, što mu je obezbedilo podršku legija koje su ga nametnule kao svog kandidata za tron. Ovaj sposobni mladac zgrabio je poluge vlasti tokom najveće krize koja je ikada pogodila imperiju: Saksonci, Goti i Markomani nadirali su sa severa, Sasanidi s istoka, pretendenti na presto zauzeli su Rim i severnu Italiju, a kompletno carstvo se podelilo na tri dela: centralni i galski Rim i Palmiru kojom je vladala kraljica Zenobija. Uloga krmanoša na brodu u kojem voda prodire kroz 1000 rupa bila je kao stvorena za sposobnog imperatora Zlatka koji je za nekoliko godina zakrpio i ujedinio carstvo, umlatio varvare, a Zenobiju prošetao ulicama Rima u zlatnim lancima. Nastradao je na glup način: oklevetao ga je rob pisar i iznabadao šef sopstvene pretorijanske garde. Njegove reforme je nekoliko decenija kasnije nastavio Dioklecijan i uspešno rešio ono što se u udžbenicima istorije naziva „krizom III veka”.

Total War: ROME II – Empire Divided lepi nekoliko dodatnih strateških faktora na bogatu tapiseriju originala, a svi su tematski zasnovani na smutnim vremenima krize III veka.

Total War: ROME II – Empire Divided omogućava vam da tu krizu doživite iz perspektive svakog pojedinačnog faktora. Ovaj, verovatno poslednji DLC za već pomalo vremešni ROME II namenjen je hard-core entuzijastima Total War franšize jer je igranje u ulozi Rima recept za mini nervni slom ako nemate strateški instinkt komparabilan s Aurelijanovim.

Total War: ROME II – Empire Divided lepi nekoliko dodatnih strateških faktora na bogatu tapiseriju originala, a svi su tematski zasnovani na smutnim vremenima krize III veka. Prva stvar su kultovi poput mitraizma ili ranog hrišćanstva, oličeni u građevini koja donosi odlične bonuse ili velike penale, u zavisnosti od mešavine kultova u određenoj provinciji ili njihove homogenosti. Tu su, dalje, banditizam u provincijama i kuga u gradovima, faktori koji mogu da imaju poguban uticaj na stabilnost koja se ionako drži noktima za ivicu provalije. Najkrupnija novina ipak su herojske frakcije sa slavnim liderima (Aurelijan, Zenobija...), koji povremeno imaju istorijske dileme uobličene kao mini strateški izbori sa reperkusijama po kampanju.

Empire Divided obezbeđuje pretposlednji element koji hronološki povezuje ROME II i Attilu. Bilo bi sjajno kad bi Creative Assembly i SEGA smogli snage za veliko DLC finale i ponudili period Konstantina Velikog, moćnog Nišlije koji je bio poslednji zaista bitan imperator na zapadu.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
PlayerUnknown’s Battlegrounds
World of Final Fantasy
Spellforce III
Seven: The Days Long Gone
Ode
Nine Parchments
Black Mirror
Shadowhand
Battle Chef Brigade
Space Pirates and Zombies 2
Persona V
Okami HD
Hello Neighbor
Far From Noise
Battlerite
Life Is Feudal
Destiny 2: The Curse of Osiris
Rumu
Cattails – Become a Cat
The Surge: A Walk in the Park
Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds
Total War: Rome II – Empire Divided
Šta mislite o ovom tekstu?

Platforma:
PC (Windows), Mac
Potrebno:
Intel Core2Duo/2,5 GHz ili ekvivalent, 2 GB RAM, GeForce 8800
Poželjno:
Intel Core i5 ili ekvivalent, 4 GB RAM, GeForce Ti 660
Veličina:
28 GB
Adresa:
www .totalwar .com
Kontakt:
ComputerLand

80
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera