TEST JOY<>
012018<><>

HyperX Alloy Elite

Udobni spartanac

Prošlog proleća isprobali smo i koristili u igrama tastaturu HyperX Alloy FPS (u tom trenutku nije imala sufiks „FPS”). Bili smo oduševljeni prvim proizvodom ove vrste iz kuhinje igračkog odeljenja Kingstona, ako izuzmemo sitnicu poznatu kao cena. Kako predmet ovog testa ima i sufiks Elite, nismo ni hteli da pogledamo cenu, već smo se odmah bacili na privilegiju testiranja premium hardvera, a saučešće novčaniku ostavljamo za kraj.

Dakle, sa već odličnom osnovom, Elite je mogao da bude samo bolji. Drago nam je da nas, matore igrače, Kingston smatra elitom, jer je ova tastatura pune veličine, sa numeričkim delom i dodatnim komandama u vidu one touch podešavanja pozadinskog osvetljenja i režima, kao i, mnogo bitnije, velikim osloncem za šake. Ovo nije model za FPS igrače koji govore tiho (ili glasno) i nose tastaturu sa sobom, već za one kojima komfor kućnog igranja više znači i koji su već uništili zglobove godinama igračkog staža.

Kvalitet izrade je vrhunski, sa visokokvalitetnom plastikom u kombinaciji sa aluminijumskom pločom na gornjoj strani. Posebna atrakcija je kabl. Uvek pohvalimo debeo kabl jer će najverovatnije „bolje ostariti”, ali je Kingston otišao korak dalje i ovu tastaturu opremio toliko debelim kablom da deluje kao visokonaponski. Isprva smo se začudili što Alloy Elite ima dva USB priključka na kablu, ali smo zagledanjem modela i pregledom tehničkih karakteristika uvideli da je proizvođač dodao USB passtrough, što je sjajna ideja jer vam omogućava da lakše kontrolišete gde se nalazi kabl za miš kada ga povežete preko ove tastature.

Kao na manjoj Alloy tastaturi, kapice tastera su odlično obrađene i „štampa” (tj. prozorčići za pozadinsko osvetljenje) je jasna i kvalitetno izrađena. Tastatura može da se naruči sa Cherry MX Red, MX Brown ili MX Blue prekidačima, u zavisnosti od afiniteta korisnika. Testirani model je bio opremljen crvenom verzijom, koja se smatra najbržom i najviše „igračkom”. Ako ste pre koristili ove prekidače, osećaj je poznat, a reakcija munjevita. Možda nisu idealni za kucanje, ali su za igranje sjajni. U paketu stižu i alternativne, metaliksive kapice za „WSAD” i „1234” grupe tastera i alat za njihovo uklanjanje.

Na svu sreću, pozadinsko osvetljenje je jednobojno, crveno, i njime se upravlja putem dva tastera. Jedan kontroliše nivo osvetljenja, a drugim prolazite kroz šest efekata. Osim kroz „štampu” tastera, pozadinsko osvetljenje probija i kroz lajsnu na gornjem delu, ispod dodatnih tastera, što, osim dodatnog osvetljenja, čini da Alloy Elite izgleda još ubedljivije i „preteće”. Pored pomenutih tastera nalazi se i taster za uključivanje ’Game’ moda ili isključivanje ’Win’ tastera. Grupa multimedijalnih tastera i valjak za kontrolisanje jačine zvuka raspoređeni su iznad numeričkog dela tastature. Valjak je kvalitetan i ima odličan otpor i jasan hod.

Do sada je postalo jasno da HyperX Alloy Elite nema softver. Ovo neće odgovarati svakome. Ako vam je bitnije da tastatura podržava pritiskanje svih tastera bez zaglupljivanja sistema, uz jednostavnu kontrolu jednobojnog pozadinskog osvetljenja, onda Alloy Elite treba da vam se nađe „na nišanu”. Sa druge strane, ukoliko želite da imate opcije podešavanja kompletne tastature i višebojnog svetla, izaberite nešto drugo. Kvalitet nije sporan, pa to ne treba da vas brine, ali cena od oko osamnaest hiljada dinara – može i treba. Jednostavno, ukoliko proizvođač može da proda proizvod po nekoj ceni, onda taj proizvod vredi toliko. Na sreću, proizvod je kvalitetan, sa odgovarajućim karakteristikama, pa ako hoćete i možete – kupite.

Danilo LUKINOVIĆ

 
 TEST JOY
HyperX Alloy Elite
Šta mislite o ovom tekstu?
Microsoft Xbox One X
Steelseries Apex 150
MS Industrial Console 2in1 pro

 JA, IGRAČ
Bitkonjine

Osnovno:
104 tastera, 4 multimedijalna tastera i potenciometar za kontrolu jačine zvuka, tasteri za kontrolu osvetljenja i moda i isključivanje Win tastera
Ostalo:
Cherry MX Red mehanički prekidači (postoje verzije sa MX Brown i MX Blue prekidačima), kabl dužine 1,8 m, šest modova i četiri nivoa osvetljenja, 100% N-Key rollover, USB passtrough, izmenjive kapice „WSAD” i „1234” tastera i alat za njihovo uklanjanje, USB veza
Proizvođač:
HyperX
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera