KOMPJUTERI I FILM<>
012018<><>

WWW vodič

The Post

Početkom januara u bioskope stiže i novi film Stivena Spilberga. U pitanju je „The Post”, dramatizacija istinitih događaja koji su se odigrali tokom 1971. godine, kada je vojni analitičar Danijel Elsberg dostavio novinarima takozvane pentagonske dokumente koji su prikazivali više od dve decenije tajnog i često nezakonitog delovanja američke vlade na teritoriji Vijetnama. U centru priče su vlasnica „Vašington Posta” Kej Grem i glavni urednik ovog lista Ben Bredli i njihovom suprotstavljanje pokušajima američke vlade da se zaustavi objavljivanje ovih dokumenata. Glavne uloge u filmu tumače Meril Strip, Tom Henks, Bob Odenkirk, Sara Polson, Trejsi Lets, Bredli Vitford, Keri Kun i Metju Ris. Digitalni specijalni efekti za film izvedeni su u studiju Lola VFX.

The Death Cure

 
Krajem januara u bioskopima će se naći finalno poglavlje filmske trilogije „Maze Runner”, nastale po istoimenom serijalu knjiga Džejmsa Dašnela. „The Death Cure” se nadovezuje na događaje iz filma „The Scorch Trials”. Tomas i njegovi prijatelji krenuće u najopasniju misiju do sada – moraju da se probiju do sedišta organizacije WCKD, legendarnog Poslednjeg grada, koji se nalazi u centru još jednog smrtonosnog lavirinta. Glumačka postava ponovo okuplja poznata lica iz prethodnih filmova. Tu su Dilan O’Brajen, Tomas Brodi-Sangster, Kaja Skodelario, Dekster Darden, Patriša Klarkson, Ejden Gilen, Đankarlo Esposito i Voton Gogins. Specijalni kompjuterski efekti za film rađeni su u slavnom novozelandskom studiju Weta Digital.

The Little Vampire

Krajem sedamdesetih godina prošlog veka nemačka spisateljica Angela Somer-Boldenburg započela je serijal knjiga „Vampirčić”, koji i dalje dobija nove nastavke, a u međuvremenu je pretočen i u nekoliko TV serija i filmova. Ovog januara u bioskope dolazi 3D kompjuterski animirani film inspirisan ovim knjigama. U pitanju je dansko-nemačko-holandska koprodukcija u režiji Riharda Klausa i Karstena Kileriha. Glavni junak filma je dečak Anton, koji voli strašne priče, pogotovo ako se u njima pominju stari dvorci, groblja i, pogotovo, vampiri. Igrom slučaja, Anton se sprijateljuje sa Rudolfom, dečakom koji je pravi pravcati vampir. Vesele avanture novih drugara prekidaju se kada Rudijeva porodica postane meta opasnih lovaca na vampire.

Dragan KOSOVAC

 
 TRŽIŠTE
Novosti iz Intela i AMD-a

 PRIMENA
Skladištenje digitalnih podataka

 NA LICU MESTA
Games.con 2017
Vip Mobile i Jugoslovenska kinoteka
Extreme ESET korisnički skup
Nikon dan

 KOMPJUTERI I FILM
Coco
Downsizing
WWW vodič
Šta mislite o ovom tekstu?

 VREMENSKA MAŠINA
Butros Gali, Y2K i Warp kompjuteri

 PRST NA ČELO
Ili imaš stav, ili...
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera