PHONE ZONE<>
012018<><>

DU Recorder

Ova sjajna aplikacija je mobilna varijanta Bandicama (vidi opis najnovije verzije na stranicama „Test Runa”) – alatka koja nudi i više od svog desktop uzora. Kao što pretpostavljate, ovde se radi o snimanju korisnikovih akcija sa ekrana u okviru klasičnih video-klipova, ali i „čupanju” screenshotova na daleko jednostavniji način nego što je to predviđeno korišćenjem sistemske metode.

Pre svega, moramo da napomenemo da DU Recorder ne zahteva rootovan uređaj (mogu da ga koriste svi sa Androidom 5.0 i naviše). U pitanju je potpuno besplatno parče programskog koda koje ne mami lovu „zaključanim” opcijama, a pri tome na ekran nijednom neće izbaciti reklamni sadržaj.

Kontrola se obavlja preko plutajućeg dugmeta koje može da se „prišije” za bilo koju ivicu ekrana. Tapom prsta na njega otvara se svojevrsni meni iz kojeg birate neki od dostupnih radnih modova. Tu je i pristup sekciji sa podešavanjima, ali i aktiviranje dodatnih mogućnosti. Među njima je i pomenuto „čupanje” screenshotova, snimanje animiranih GIF-ova, aktiviranje kamere, te Brush funkcija, koja dozvoljava da se po ekranu crta za vreme snimanja videa. Svaka od pomenutih opcija dobija zasebno plutajuće dugmence na ekranu, i to može da bude problem zbog stvaranja gužve.

Nažalost, snimanje screenshotova ne obavlja se automatski, nakon isteka unapred definisanog vremenskog intervala, već isključivo po naredbi korisnika. To je mana svih mobilnih screen grabera, pa tako i DU Recordera. Kada su video-klipovi u pitanju, podržano je snimanje sa ili bez zvuka, s tim što Android ne podržava interno snimanje zvuka, tako da se on „hvata” preko mikrofona. Najlepša stvar od svega jeste što za vreme snimanja možete da aktivirate kameru i preko prozorčeta kojem sami birate veličinu i poziciju. Tako ćete posmatračima omogućiti uvid u ekspresije i gestikulacije onog koji snima materijal. Maksimalna rezolucija videa je 1920 × 1080 piksela u punih 60 sličica u sekundi, uz kvalitet od 12 Mbps. To je zaista impresivno. Naravno, postoji izbor i drugih rezolucija i framerateova, tako da sve možete podesiti po sopstvenom naumu.

Du Recorder podržava i živo strimovanje na platforme YouTube, Facebook i Twitch, ali i još nekoliko zanimljivih stvarčica. Na primer, tu je video-editor iz kojeg možete da obavite trimovanje materijala, ubacivanje audio-komponente, dodavanje tekstualnih prevoda, rotiranje slike, apliciranje intro/outro efekta i tome slično. Klasične video-klipove možete da „pretabate” u GIF komplemente, „iščupane” slike da obradite, a kad završite sa svime, preko sekcije Wifi transfer materijal na izvol’te možete da ponudite umreženom PC računaru koji mu pristupa preko običnog internet pregledača. Nirvana!

Vladimir PISODOROV

 
Alcatel U5 i Idol 5
Blackview R6 Lite i A9 Pro
Huawei Y6 (2017)
DU Recorder
Šta mislite o ovom tekstu?
PORTRA
Selfissimo!
Files Go
Universal Copy
Playground Buddy
Datally
Wallpapers
Finice
RetroBrowser
Trickl

Platforma:
Android
Veličina:
24 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
GooglePlay
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera