TEST DRIVE<>
012018<><>

Xwave B Under Sea i Energy Sistem Music Box B2

Šarenilo drekavaca

Ako razmišljate o nabavci malog prenosnog Bluetooth zvučnika, tzv. „drekavca” nije vam lako, jer na tržištu je prisutno desetine brendova, sa stotinama najraznovrsnijih modela. Pošto ne možemo da ih probamo sve, evo za sada ova dva.

Zvučničić pod nazivom B Under Sea, jedan od mnogobrojnih modela brenda Xwave, privukao nas je povoljnom cenom (1490 dinara) i naznakom da je vodootporan, tako da mu ništa neće biti na kiši. Ipak verujemo da se pre svega misli na kvašenje, a ne potapanje. Na gornjoj strani su četiri gumena tastera za upravljanje reprodukcijom i jačinom zvuka, a ispod gumenog poklopca sa strane je mikro USB ulaz za punjenje baterije. Zvučnik stoji na povećoj vakuumskoj hvataljci koja, po svojoj prirodi, prianja samo za glatke površine. Sam zvučnik (drajver) je okrenut na dole, valjda baš zato da ne kisne, ali to doprinosi nešto „mutnijem” zvuku nego što smo navikli kod zvučničića ovog tipa. Po svemu ostalom, a naročito glasnoćom, ovo je jedan klasičan „drekavac”. Očekivano, B Under Sea ima i mikrofon, pa može da posluži i kao spikerfon. Baterija mu omogućava tri do pet sati rada.

Energy Sistem je brend iz Španije (zato nije „System”) koji, između ostalog, nudi i razne Bluetooth zvučnike. Njihov model Music Box B2 je po većini karakteristika sličan i prethodnom modelu i većini „drekavaca” na tržištu. Na gornjoj strani su gumeni tasteri za reprodukciju, pozadi su (ispod gumenog poklopca) 3,5-milimetarski audio ulaz i mikro USB za punjenje; ima spikerfon. Donja i gornja strana su crne, dok se oko svih bočnih stranica nalazi perforirana mrežica u jednoj o nekoliko boja po vašem izboru, pri čemu je kvalitet izrade odličan. Glavna osobina ovog modela jeste što su u njemu dva zvučnika (drajvera) prečnika 40 milimetara, što nije samo pitanje snage (a da je glasan – jeste), već i kvaliteta zvuka koji je, pritom, naravno, stereo. Ukratko, među onima koje smo mi probali, ovo je jedan od „drekavaca” sa najboljim zvukom, ali je i dvostruko skuplji od prvog modela u ovom tekstu.

Tihomir STANČEVIĆ

 
MSI GeForce GTX 1070 Ti Gaming 8G
Intel Optane MEMPEK1W016GA i MEMPEK1W032GA
Sama Vulture V1
Team Group L5 Lite 3D 120 GB
Kingston DataTraveler Elite G2
LG 32UD59
Xwave B Under Sea i Energy Sistem Music Box B2
Šta mislite o ovom tekstu?
Energy Sistem Energy DJ2 i Energy 1 BT
Seagate Expansion i Backup Plus Hub
Airtame
Nikon D5
Tamron SP 150-600mm f5-6.3 Di VC USD G2
TP-Link TL-WA860RE Range Extender
Ldnio SE3631 6USB
Smanos X300 GSM/SMS Alarm System

Xwave B Under Sea
Osnovno:
Bluetooth 3.0, snaga 3 W
Ostalo:
otpornost na kvašenje, frekventni opseg 200-18.000 Hz, baterija 450 mAh, mikrofon, dimenzije 85 × 85 × 51 mm, masa 115 g
Kontakt:
NT.Company

Energy Sistem Music Box B2
Osnovno:
Bluetooth 4.0, snaga 2 x 3 W
Ostalo:
drajveri 2 × 40 mmm, frekventni opseg 80-20.000 Hz, baterija 800 mAh, mikrofon, 3,5 mm audio ulaz, dimenzije 143 x 57 × 30 mm, masa 214 g
Proizvođač:
Energy Sistem
Kontakt:
List Computers
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera