TEST RUN<>
012018<><>

CutoMe 2.2

Munjevito brz

Zahvaljujući ugrađenoj Direct Stream Copy tehnologiji, CutoMe je kao stvoren za manipulaciju gabaritnim video-datotekama. Beneficija se ne ogleda samo u brzini snimanja obrađenog materijala, već i u toku samog rada. Naime, materijal se ne dekompresuje, samim tim se kasnije ne obavlja ni rekompresija, pa imate utisak da se sve izmene apliciraju in vivo, na originalnoj datoteci. Naravno, nema bojazni da ćete nešto izgubiti ili zabrljati, jer se načinjene izmene pohranjuju tek kada to budete naredili – u okviru novoformirane datoteke.

CutoMe je jednostavna alatka za odsecanje neželjenih delova iz video-klipova. Osim velike brzine, preview prikaza u realnom vremenu i svedenih kontrola, krasi je i ultimativna podrška za različite formate zapisa. Program se, tako, ne buni ma šta mu ponudili na ulazu i jedina zamerka može da bude to što autori nisu uvrstili mogućnost procesiranja sve popularnijeg H.265 sadržaja. Ruku na srce, na meniju se ne nalazi ni podrška za UHD materijal, što nam govori da je program ipak namenjen srednje zahtevnim korisnicima.

Šta se dešava u situacijama kada je obrađeni materijal potrebno snimiti u nekom drugom obliku i odbaciti originalna podešavanja? CutoMe može i to. Iz sekcije Setting obavlja štelovanje radnih parametara. Program ovde otkriva svoju drugu korisnu osobinu koja ga usmerava ka pripremi materijala za online upotrebu i distribuciju. Na primer, samo jednim klikom miša datoteku na izlazu pretvarate u oblik pogodan za deljenje putem servisa WhatsApp, a tu su i šabloni za Facebook, YouTube, kao i onaj koji će materijal „pretabati” u animirani GIF oblik. Odnos stranica slike može da se sačuva ili da se iskoristi 16:9, odnosno 4:3 komplement. Konačno, rezultantu je dozvoljeno snimiti uz prisustvo originalne zvučne podloge ili bez nje. Nažalost, konverzija u druge izlazne formate nije moguća, i to može da bude downside, ali, kako je omogućeno snimanje u originalnom formatu, stvar i nije toliko strašna. Mnogo više nam je zasmetalo što CutoMe ne dozvoljava podešavanje kvaliteta izlaznog materijala i što autori nisu predvideli promenu radne rezolucije (moguća je samo kod animiranih GIF-ova). Sve to se lako obavlja iz bilo kog programa za konvertovanje, ali...

Odsecanje delova obavlja se po manje-više uobičajenom principu. Putem klizača određujete početnu i krajnju tačku i, nakon što pritisnete taster Cutter, na hard-disku se pojavljuje nova video-datoteka koja sadrži označeni segment. Zbog načina rada pre bismo rekli da CutoMe iseca delove klipova koje želite da sačuvate, a ne obrnuto. Isto tako, materijal na kojem radite uvek je dostupan u originalnom obliku, čak i nakon višestrukog „sečenja”. To može da zbuni, ali imajte na umu da CutoMe ne podržava batch procesiranje sadržaja i da svaku narednu akciju posmatra kao da je prva. Inače, autori su omogućili „šaltanje” kroz materijal u maniru „slika po slika”, mada nisu ispoštovali nomenklaturu postavljanja prečica na tastaturi, pa ćete morati da se naviknete na njihov raspored.

Program radi brzo i pouzdano, a kontrolišete ga sa lakoćom. Izostanak batch procesiranja mu je velika mana, kao i ograničena mogućnost konvertovanja obrađenog sadržaja. Tu je i cena – kada nije na popustu, kao sada, CutoMe košta neverovatnih 80 „zelenih novčanica”! Jeste da možete da ga koristite na pet računara istovremeno, ali šta ako to ne želite? Onda vam na raspolaganju stoji mogućnost „iznajmljivanja” programa na godišnjem nivou koje će vas olakšati za 40 dolara. Kuda ide ovaj svet...

Vladimir PISODOROV

 
Mozilla Firefox Quantum
Viber for Desktop 7.6.0, Telegram Desktop 1.1.23 i WhatsApp for PC 0.2.69
Responsive Site Designer 2.5
Adobe Dimension CC 2018
WinX HD Video Converter Deluxe 5.11
Bandicam 4.0.2
Dopamine 1.5.5
Reflector 3.0.1
CutoMe 2.2
Šta mislite o ovom tekstu?
InPixio Photo Maximizer 4.0
Laewo Music Recorder 2.3
Clean Space 7.16
Country Flags & IP Whois 0.2.3
AntiTrack for Windows 10
DesktopSnowOK 3.33
Google Scholar Button 1.5
Interactive Luminosity Masks 3.2
Snooper Professional 2.3.5
ThisIsMyFile 2.16
MixColors 2.2

Tip:
video-obrada
Potrebno:
Windows, Mac OS X
Veličina:
69,6 MB
Cena:
40 dolara
Adresa:
www .adoreshare .com /products /quick -video -cutter .html
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera