TEST RUN<>
012018<><>

InPixio Photo Maximizer 4.0

Kada veličina znači

A gledate krimi-serije, gledate! A šta smo mi rekli? Zar vas nismo učili da ne verujete „kako mali Perica zamišlja rad na kompjuteru” scenama i mumbo-jumbo objašnjenjima zbog kojih se grohotom smeju svi koji su iole IT pismeni. Sad lepo zaboravite na sve to, jer nam iz kompanje InPixio stiže Photo Maximizer, program koji kao da je upravo izašao iz nekog holivudskog blockbustera.

U najkraćim crtama, Photo Maximizer služi za povećavanje rezolucije slike, „peglanje” nazubljenih ivica i čuvanje detalja koji pri tako uvećanom prikazu beže sa ekrana kao konjske snage iz starog Yuga. Sve to postiže se specijalno osmišljenim zoom algoritmom, koji koristi nekoliko jednostavnih trikova kako bi postigao željeni efekat. Smooth se postiže analizom boja oko ivica objekata na slici i dodavanjem piksela sličnih boja kako bi se zavaralo oko posmatrača. Rezultat je više nego dobar i, iako materijal na izlazu izgleda kao da je prošao kroz efekat Posterize, mesta negodovanju nema. Pikselizovane ivice zaista se gube i rezultanta je zadovoljavajuća. Verovali ili ne, Photo Maximizer omogućava povećavanje slike do 1000 procenata u odnosu na original, uz uvid u to koliko bi iznosila maksimalna veličina slike kada bi se odštampala. Uvećanje ne morate da radite igrajući se sa procentima jer je podržano i upisivanje krajnje rezolucije slike, njene veličine u megapikselima ili centimetrima i tome slično. Naravno, tu je i neizbežno igranje sa DPI vrednostima, koje je nezaobilazno kada se govori o štampanom materijalu.

Program omogućava i naknadna doterivanja koja se obavljaju štelovanjem parametara preko serije klizača. Moguće je promeniti temperaturu boja, narihtovati kontrast i jačinu osvetljenja, doterati senke na slici, poigrati se sa zasićenošću boja i tome slično. Na raspolaganju je 11 parametara. Sliku je moguće i kropovati, i to korišćenjem jednog od sedam standardizovanih šablona ili po formatu koji sami definišete (i snimite za kasniju upotrebu). Pored toga, isecanje može da se obavi i pod svojeručno određenim uglom. Sve načinjene izmene vidljive su odmah u preview prikazu, koji zauzima centralno mesto u radnom prozoru i izveden je u prepoznatljivom Before/After maniru. Slike mogu da se postave jedna do druge ili jedna ispod druge ili može da se iskoristi horizontalni/vertikalni split sistem, gde imate kontrolu nad graničnom linijom između dva prikaza. S obzirom na to da program barata ogromnim količinama podataka, iznenadilo nas je sa kojom lakoćom obavlja zadate akcije, i to bez bilo kakvih nestabilnosti, koje su prilično česte u ostvarenjima iz klase.

Osim što slike može da snimi u JPG (XR) formatu, podržano je i koketiranje sa PNG i TIFF komplementima. Naravno, na ulazu je stvar posve drugačija i podržano je čak 26 formata, među kojima dominiraju oni iz RAW miljea. Na kraju ćemo napomenuti da program postoji i u Pro verziji, koja donosi dodatne mogućnosti peglanja slika, kao i mogućnost batch procesiranja sadržaja.

Vladimir PISODOROV

 
Mozilla Firefox Quantum
Viber for Desktop 7.6.0, Telegram Desktop 1.1.23 i WhatsApp for PC 0.2.69
Responsive Site Designer 2.5
Adobe Dimension CC 2018
WinX HD Video Converter Deluxe 5.11
Bandicam 4.0.2
Dopamine 1.5.5
Reflector 3.0.1
CutoMe 2.2
InPixio Photo Maximizer 4.0
Šta mislite o ovom tekstu?
Laewo Music Recorder 2.3
Clean Space 7.16
Country Flags & IP Whois 0.2.3
AntiTrack for Windows 10
DesktopSnowOK 3.33
Google Scholar Button 1.5
Interactive Luminosity Masks 3.2
Snooper Professional 2.3.5
ThisIsMyFile 2.16
MixColors 2.2

Tip:
grafička obrada
Potrebno:
Windows
Veličina:
53,86 MB
Cena:
50 funti
Adresa:
goo .gl /oSwXam
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera