TEST RUN<>
012018<><>

Laewo Music Recorder 2.3

Digitalni kasetofon

Naslov zvuči paradoksalno, ali je Laewo Music Recorder baš to – digitalni kasetofon. Namenjen je snimanju zvuka sa bilo kog dostupnog izvora, bilo da se radi o linijskom ulazu, ulazu za mikrofon ili zvuku koji „dopire” sa desktopa. Ovo poslednje mu je, zapravo, i najvažnija karakteristika i zato smo ga nazvali kasetofonom.

Po pritiskanju tastera Record, kreće proces snimanja onoga što se „čuje” iz multimedijalnog plejera, internet pregledača ili nekog programa za reprodukciju online radio-sadržaja. Baš kao nekad na „kasetašima”, kada se pesma završi, pritiskate taster Stop i okončavate snimanje. Nažalost, pauziranje nije moguće, ali to i nije toliko važno s obzirom na to da ovde nema pokretnih delova koje treba držati u određenoj poziciji kako se ne bi izgubilo vreme i dragocene sekunde snimka. Zanimljivo je da program, po pritiskanju tastera Record, automatski vrši prepoznavanje taktova i pokušava da odredi o kojoj pesmi i izvođaču se radi. Ako je proces uspešan, odmah se vrši popunjavanje ID3 taga potrebnim informacijama, a se numeri „prišiva” i odgovarajući cover art. Iz jednostavnog editora podatke možete naknadno da unesete ili da ih ispravite, a pohvalno je to što je podržano i učitavanje eksterno uskladištenih slika, sve dok se nalaze u PNG, BMP ili JPG formatu.

Snimanje može da se obavi u MP3 ili WAV formatu, s tim da korisnik može da podesi osnovne radne parametre. Na raspolaganju je tweakovanje sample/bitratea, ali ne i formata zvuka (uvek se snima u originalnom obliku). S obzirom na to da mu je jedna od glavnih namena snimanje online sadržaja, može da se naredi automatsko kreiranje novog fajla svaki put kada se detektuje tišina određene dužine. Pored toga, snimanje može i da se zakazuje pomoću ugrađenog Schedulera. U pitanju je jednostavan dodatak koji podrazumeva da odredite kada snimanje treba da počne (u koliko sati) i kada treba da se završi (posle kog vremena).

Laewo Music Recorder se jednostavno koristi i veoma je prijatan na oko. Podržava i rad sa skinovima, pa izgled možete da podesite svom trenutnom raspoloženju. Inače, osim što služi za snimanje, može da se koristi i za preslušavanje muzike. Naime, deo programa pod imenom Media je svojevrsna biblioteka onoga što ste ranije snimili. Odavde je moguće izrađivati plej-liste, numere „pogurati” do iTunesa, obaviti editovanje tagova i tome slično. U tom slučaju upravljački interfejs može da se smanji tako da pokazuje samo osnovne komande za kontrolu toka reprodukcije i vizuelno veoma lepo „iscrtanu” plej-listu.

Moramo da priznamo da nas je program prijatno iznenadio kada je kvalitet snimanja u pitanju. Iako se tokom snimanja čulo određeno zastajkivanje, praćeno desinhronizacijom zvuka i slike na ekranu (snimanje sa YouTubea), snimci su čisti i besprekorni. Prava je šteta što autori u miks nisu ubacili jednostavan wave editor koji bi pomogao da se iz snimaka izbace nepoželjni delovi. Tada bi cena od 30 dolara bila i više nego opravdana.

Vladimir PISODOROV

 
Mozilla Firefox Quantum
Viber for Desktop 7.6.0, Telegram Desktop 1.1.23 i WhatsApp for PC 0.2.69
Responsive Site Designer 2.5
Adobe Dimension CC 2018
WinX HD Video Converter Deluxe 5.11
Bandicam 4.0.2
Dopamine 1.5.5
Reflector 3.0.1
CutoMe 2.2
InPixio Photo Maximizer 4.0
Laewo Music Recorder 2.3
Šta mislite o ovom tekstu?
Clean Space 7.16
Country Flags & IP Whois 0.2.3
AntiTrack for Windows 10
DesktopSnowOK 3.33
Google Scholar Button 1.5
Interactive Luminosity Masks 3.2
Snooper Professional 2.3.5
ThisIsMyFile 2.16
MixColors 2.2

Tip:
audio-rikorder
Potrebno:
Windows, Mac OS X
Veličina:
62,3 MB
Cena:
30 dolara
Adresa:
www .leawo .org /music -recorder
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera