TEST RUN<>
012018<><>

Clean Space 7.16

Lakonogi batler

Po čemu se to Clean Space razlikuje od ostalih „čistača” sistema? Na prvi pogled ni po čemu, ali važno je istaći da se kompanija koja stoji iza ovog programa – Cyrobo, ovim poslom bavi još od 2002. godine. Dakle, iza njih stoji iskustvo, a ono je pretočeno u podršku za napad na sve vrste zamislivog i nezamislivog đubreta koje se generiše na sistemu tokom rada. Da stvar bude još bolja, sve to upakovano je u samo 2,3 megabajta, dok je memorijski otisak programa tokom korišćenja takođe zanemarljiv.

Odmah po aktiviranju, Clean Space pokreće proces skeniranja sistema i na ekranu, u bajtovima kako bi bilo bombastičnije, prijavljuje količinu đubreta koje valja odstraniti. Bez puno pametovanja biće vam ponuđeno da ga odstranite u kompletu, jednostavnim klikom miša na taster Delete!. Ukoliko ne volite automatizaciju posla, možete da skoknete do sekcije Details, koja će dati nešto bliži uvid u stvari na koje treba da obratite pažnju. Zapravo, na ekranu će se izlistati apsolutno svi moduli koje je program skenirao, podeljeni po kategorijama, tako da je ostavljena mogućnost da svaki od njih pojedinačno „pretresete” i odlučite šta želite da obrišete, a šta ne. Posao može da bude mukotrpan, jer Clean Space ne proverava samo sistemske resurse, već je u stanju da prepozna „prljež” koji nastaje kao produkt rada pojedinačnih aplikacija. Jednostavnim označavanjem pojedinačnih unosa određujete šta će se sve naći na listi za odstrel, ali isto tako možete da obavite brisanje itema i ručno – po sistemu „jedan po jedan”, što je naročito zgodno.

Besmisleno je nabrajati šta sve tačno Clean Space može da detektuje i ukloni sa hard-diska, ali je vema važno napomenuti da nisu sve mogućnosti dostupne u besplatnoj izvedbi programa. Na primer, direktorijum WebCache će se u tom slučaju izuzeti iz procesa skeniranja, nećete moći ni da se rešite keširanih podataka kada je lokacija Windows Update u pitanju, baš kao ni LOG datoteka, koje programi ostavljaju iza sebe, snimljenih lozinki, istorije korišćenja... To nije sve – ako se odlučite za verziju Pro, na raspolaganju su i napredne funkcije prilikom sigurnosnog brisanja datoteka. Da, Clean Space može i to, a pošto autorima uplatite registracioni harač, otvara vam se pristup komplikovanijim algoritmima, kao i mogućnost „prepisivanja” sadržaja podacima izabranim metodom slučajnog izbora. Najzanimljivije od svega jeste što Pro verzija programa košta svega 500 dinara (doduše, godišnje).

Clean Space dobro radi posao za koji je namenjen, ali ga ipak svrstavamo na sredinu tabele najboljih ostvarenja iz klase. Interfejs je arhaičan, mogao je da bude nešto bolje organizovan (i vizuelno lepše upakovan), a na odmet ne bi bila ni mogućnost promene veličine radne forme, što trenutno ne može da se obavi. Clean Space, iako može da se podiže zajedno sa Windowsom, ne podržava sistem „zakazivanja” procesa čišćenja, i to je definitivno minus u odnosu na konkurenciju.

Vladimir PISODOROV

 
Mozilla Firefox Quantum
Viber for Desktop 7.6.0, Telegram Desktop 1.1.23 i WhatsApp for PC 0.2.69
Responsive Site Designer 2.5
Adobe Dimension CC 2018
WinX HD Video Converter Deluxe 5.11
Bandicam 4.0.2
Dopamine 1.5.5
Reflector 3.0.1
CutoMe 2.2
InPixio Photo Maximizer 4.0
Laewo Music Recorder 2.3
Clean Space 7.16
Šta mislite o ovom tekstu?
Country Flags & IP Whois 0.2.3
AntiTrack for Windows 10
DesktopSnowOK 3.33
Google Scholar Button 1.5
Interactive Luminosity Masks 3.2
Snooper Professional 2.3.5
ThisIsMyFile 2.16
MixColors 2.2

Tip:
sistemski cleaner
Potrebno:
Windows
Veličina:
2,3 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
goo .gl /emg7V3
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera