TEST PLAY<>
022018<><>

Doki Doki Literature Club!

Retkost je da se naiđe na igru koja izazove iskonsko iznenađenje. Još veća je retkost što je ta igra vizuelna novela o emotivno-društvenim problemima četiri srednjoškolke i njihovog „najboljeg drugara”, naizgled jedinog mužjaka u ovoj školi u Japanu. Takva čudna zverka je Klub za ljubitelje književnosti, projekat nastao iz čiste tvrdoglavosti jednog developera.

Iako na prvi pogled može da deluje da je DDLC! neka nasumična budalaština, ovo je zapravo veoma zabavna igra sa dubokom pričom i obrtima koji vas neće ostaviti ravnodušnima.

Glavni junoša, zvaćemo ga Perica, krenuo je u školu posle letnjeg raspusta. Nezadovoljan što će sada imati manje vremena da provodi uz svoje omiljene anime serije, Perica je mrzovoljan i zato što ove godine mora da izabere neke vannastavne aktivnosti. Poželjno bi bilo da se pridruži nekom đačkom klubu i da sarađuje sa istomišljenicima na nekom zanimljivom projektu. Peričina najbolja drugarica Sajori želi da ga pošto-poto ugura u klub ljubitelja književnosti, gde su i njene tri drugarice, pri čemu mu obećava ukusne kolačiće. Nemoćan pred snagom svog libida, a i željom za slatkišima, Perica odlučuje da im se pridruži u pisanju pesama i pečenju kolača.

Znamo šta sada mislite i, verujte nam, prvih sat-dva uz Doki Doki Literature Club! je i nama delovalo kao da nas je neko ozbiljno povukao za nos. Beskrajni slatkasto-bljakasti dijalozi, koji pritom nisu interaktivni, jer samo klikćete da tekst teče dalje, u kojima Sajori, Nacuki, Juri i Monika nagvaždaju o poeziji, hobijima i simpatijama iz školske klupe, dovode do zevanja. Igra je podeljena na dane, pa ćete u školi imati priliku da bolje upoznate cure i otkrijete kakvog su karaktera, dok na kraju dana pišete pesme. Umetničko izražavanje je mini igra sa biranjem reči gde će vaše poznavanje koleginica iz školske klupe biti stavljeno na test, naravno ukoliko želite nekoj od njih da napišete najbolju moguću pesmu. Ipak je ovo u neku ruku dating sim, a u klubu za književnost devojke „padaju” na pesnike. Svašta.

Kao što smo rekli, izdržite i bićete nagrađeni iznenađujuće dubokom pričom i obrtima koji vas neće ostaviti ravnodušnima. Ne bismo da vam otkrivamo ostatak igre, sem da je petosatna pričica prepuna iznenađenja, sa hintovima tu i tamo o smeru u kome će ići eventualna buduća poglavlja. Takođe, s vremenom cela stvar postaje zanimljivija od pisanja pesama i dodvoravanja vašoj ultimativnoj simpatiji Moniki. Ili Sajori. Nije ni bitno, ionako na kraju postoji samo jedna devojka za Pericu (to je Monika, ignorišite šta vam drugi kažu).

Ocena na dnu nije neka neslana šala i ovo nije neka nasumična budalaština od igre kao što možda na prvi mah deluje (da citiramo jednu od devojaka: ne sudite o knjizi po koricama). Doki Doki je besplatna igra, tako da vas ništa ne košta da sami zavirite iza vrata i vidite šta se zaista dešava u klubu za pesnike.

Bojan JOVANOVIĆ

 
Shadow of the Colossus
Vesta
Gorogoa
Bridge Constructor Portal
Finding Paradise
Opus Magnum
LocoRoco 2 Remastered
Orbital Racer
The Red Strings Club
Battlestar Galactica Deadlock
Tiny Metal
Iconoclasts
Doki Doki Literature Club!
Šta mislite o ovom tekstu?
Rusty Lake Paradise
Final Fantasy XV: Monster of the Deep

Platforma:
PC
Potrebno:
Intel ili AMD Dualcore 1,8GHz, 4GB RAM, integrisana grafička karta
Poželjno:
Intel ili AMD Dualcore 2GHz, 4GB RAM, neintegrisana grafička karta
Veličina:
350 MB
Adresa:
ddlc .moe

82
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera