TEST JOY<>
022018<><>

A4Tech Bloody P81 i R70

Svetlosni udar s’ leva

Porodična sličnost sa već testiranim Bloody modelima je očigledna, pa se njome nećemo preterano baviti. P81 se ipak donekle razlikuje, pre svega velikim i spuštenim skrol „točkom” koji slobodno stoji, vidljiv i sa gornje i sa donje strane miša. Izuzev ovoga, dizajn je klasičan. Oblik blago naginje ergonomiji desne šake, ali bi mogao da „prođe” kao ambideksterni, da nema bočnih tastera samo za desnoruke.

Plastika je sasvim solidna, sa mat finišem i bočnim „škrgama” i ne „beži” iz ruke. Gornja površina je celina (tasteri su njen deo) i prekrivena je, na žalost, uobičajenim premazom nalik na gumu čija se dijeta sastoji od prljavštine i genetskog materijala korisnika. Već smo navikli da A4Tech čini različite modele drugačijim jednostavnom primenom rezličitih šablona kroz koje probija pozadinsko osvetljenje. U slučaju modela P81 u pitanju je dopadljiva geometrijska mreža sa svetlećim tačkama, koja podseća na zvezdanu mapu. Ovaj model dobio je RGB osvetljenje sa šest zona. Kao i svi Bloody miševi, i P81 podleže politici prodaje naprednih funkcija te za cenu koju platite dobijate samo rudimentarne u vidu pet predefinisanih efekata i promene funkcije tastera. Da to nebi bila ozbiljna boljka postarao se hardver. Novi miševi imaju A4Tech Light Strike optičke prekidače, a ovoga puta je optički i skrol. Batalićemo tvrdnje proizvođača o najboljim i najbržim, ali ćemo da posvedočimo da su prekidači brzi i da imaju jasan hod i klik. Skrol spada u bolje, pa P81 i ovde zaslužuje pohvalu. Optički senzor, PMW3325 (trebalo bi da je verzija Pixart PMW3320 senzora) je maksimalne rezolucije 5000 tačaka po inču i česta je pojava na boljim jeftinim miševima. Metalne stope pomažu laganom klizanju po većini podloga.

R70 je bežični miš, gotovo identičan modelu R7 (SK 4/2015). Ovde je ergonomija već izrazita i miš je pre svega namenjen palm gripu. Tasteri su fizički izdvojeni od „mase” gornje površine pa, ako vam to predstavlja bitan faktor, R70 može da bude izbor za vas. Kao i na prethodno opisanom modelu tu su „Svetlosni udar” prekidači i skrol, dok je ovaj miš dobio, takođe „budžetski”, ali sa jasnim poreklom, Avago (Pixart) A3050. Maksimalna rezolucija je 3200 tačaka po inču. Metalne „čizme” (proizvođač stope bukvalno obeležava tako) takođe su tu da osiguraju lako i brzo kretanje miša po podlozi. Proizvođač ne navodi planirano trajanje baterije, pa ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo koliko interna punjiva baterija može da „tera” R70, ali indikator napunjenosti u drajveru, koji se pojavljuje u donjem-desnom uglu ekrana, može da pomogne.

Testirani modeli uklapaju se u reputaciju i imidž Bloody periferija. Solidan kvalitet izrade i upotrebljenih komponenata, preterana pažnja posvećena „izgledu” i neshavtljiva politika otključavanja opcija za dodatni novac. Na sreću P81 na našem tržištu košta oko 2500 dinara, a R70 oko 3700, za šta dobijate veoma solidne igračke miševe sa svim opcijama neophodnim većini igrača.

Danilo LUKINOVIĆ

 
 AKTUELNOSTI
Najiščekivanije igre u 2018. godini

 TEST JOY
A4Tech Bloody P81 i R70
Šta mislite o ovom tekstu?
Steelseries Sensei 310 i Rival 310

 JA, IGRAČ
Karađorđev desktop

Osnovno:
optički senzor 5000 tpi (P81) / 4000 tpi (R70)
Ostalo:
RGB osvetljenje (P81), dodatni tasteri za izbor multishoot moda, mogućnost promene funkcije tastera, otključavanje naprednijih opcija dokupljivanjem „jezgara”, USB veza
Proizvođač:
Bloody Gaming
Kontakt:
Gembird
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera