KOMPJUTERI I FILM<>
022018<><>

Filmovi, ukratko

The Shape of Water

Krajem februara u naše bioskope stiže fantastična drama „The Shape of Water” meksičkog režisera Giljerma del Toroa, koji je tokom proteklih nekoliko meseci ovenčan brojnim nagradama. Priča je smeštena u pedesete godine prošlog veka i prati mladu nemu spremačicu Elisu, koja radi u tajnoj laboratoriji američke vlade. Njena svakodnevna rutina se naglo menja kada u laboratoriju stigne čovekoliko podvodno stvorenje zarobljeno u Južnoj Americi. Dok naučnici i vojnici muče stvorenje opasnim testovima, Elisa počinje da komunicira i sprijateljuje se sa njim. Glavne uloge tumače Seli Hokins, Majkl Šenon, Dag Džons, Oktavija Spenser i Ričard Dženkins. Specijalni kompjuterski efekti za film izvedeni su u studiju Mr. × Inc.

Mali veseljak

 
Film „Mali veseljak: Brod spasilac” po mnogo čemu podseća na klasičan Diznijev kratkometražni animirani film „Little Toot”, ali se zapravo radi o ekranizaciji knjiga za decu norveškog autorskog tandema koji čine Alf Knutsen i Sigurd Sleterbrek. Ovo je priča o spasilačkom čamcu Elijasu, koji živi i radi u malom ribarskom mestu. Nakon što uspe da tokom strašnog nevremena spasi brojne brodove od sigurnog potapanja, Elijas dobija unapređenje i seli se u Veliku luku. Kada otkrije da nezakonito rudarenje lokalnih kriminalaca utiče na vremenske uslove i dovodi u opasnost celu Veliku luku, Elijas poziva u pomoć svoje prijatelje iz malog mesta. Ova akciona komedija za najmlađe delo je norveških studija Animando i Qvisten Animation.

Cena života

Najnoviji film slavnog režisera Ridlija Skota nosi naslov „All the Money in the World” i zasnovan je na istinitim događajima. Početkom sedamdesetih godina prošlog veka naftni magnat Žan Pol Geti je najbogatija osoba na planeti. Kada pripadnici mafije u Italiji kidnapuju njegovog unuka, šesnaestogodišnjeg Žana Pola Getija III, oni ne znaju da se majka tog mladića Gejl Heris razvela bez alimentacije i da nema sedamnaest miliona dolara koje otmičari zahtevaju. Žan Pol Geti odbija molbu očajne Gejl za novac neophodan da se spasi njegov unuk i umesto toga angažuje bivšeg agenta CIA da pronađe dečaka. U filmu glume Mišel Vilijams, Kristofer Plamer, Mark Volberg i Čarli Plamer. Specijalni digitalni efekti urađeni su u studiju MPC.

Dragan KOSOVAC

 
 AKTUELNOSTI
CES 2018, 9–12. januar, Las Vegas

 TRŽIŠTE
Meltdown i Spectre

 PRIMENA
Mejkerska subkultura

 KOMPJUTERI I FILM
Black Panther
Early Man
Filmovi, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 VREMENSKA MAŠINA
Terminator 2, Riva TNT i MASH

 PRST NA ČELO
Google prop’o
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera