PHONE ZONE<>
022018<><>

Haven: Keep Watch

Ideja nije nova, ali po prvi put (bar koliko mi znamo) vidimo njeno sprovođenje u delo preko open source projekta. Reč je o security aplikaciji koja zadatak obavlja uz pomoć mobilnog telefona ili tableta (isključivo Android). Možete da ga ostavite na nekom vidnom mestu ili ćušnete u neki zapećak iz kojeg će „posmatrati” dešavanja u svom vidokrugu. Aplikacija usko sarađuje sa accelerometrom, kamerom, mikrofonom, svetlosnim senzorom, a isto tako „ume” da prepozna kada dođe do prekida u napajanju.

Nakon kratke kalibracije senzora, to jest prilagođavanja na radne uslove (postavljate pragove tolerancije za dato okruženje), sigurnosni sistem se pušta u rad, a da pri tome ekran uređaja uopšte ne mora da bude uključen. Čak nije potrebno da Haven bude u fokusu – potvrdu da sistem nadgledanja funkcioniše dobijate preko ikonice na notification baru, i to je sasvim dovoljno da znate da sve teče po planu.

Po prelaženju graničnih vrednosti, Haven u silent režimu obavlja aktiviranje kamere i mikrofona i sve izmene snima na memorijsku lokaciju. Resursima možete da pristupite i daljinski, preko servisa Tor Onion, a tu je i mogućnost slanja SMS-ova na broj telefona koji unapred definišete. U dnevnik dešavanja se, pored slika i zvuka, beleži i informacija kada je došlo do pomeranja uređaja, dok se u slučaju snimanja može koristiti i prednja i zadnja kamera. Haven je u Beta fazi razvoja, bolje reći na samom početku, pa je grubih ivica na sve strane.

Vladimir PISODOROV

 
Samsung Galaxy A8 (2018)
(Huawei) Honor 7X
Xiaomi Redmi Note 5A, Redmi Note 5A Prime i Mi A1
Wiko Lenny 4
Mirror Emoji Keyboard
APP Lock
Grammarly Keyboard
MyAV
Electrical Calculations PRO
Crypto Market Cap
Remindee
Twilight
PIS RS – zakoni i propisi
Haven: Keep Watch
Šta mislite o ovom tekstu?

Platforma:
Android
Veličina:
27,34 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
GooglePlay
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera