11.3.2010, 3:05
|
|
d-_-b
Član od: 13.10.2007.
Zahvalnice: 1.642
Zahvaljeno 2.330 puta na 1.529 poruka
|
Re: [MP3 plejer] Cowon D2+
Sa leve strane plejera su ulaz za slušalice (standardan 3.5mm) i otvor iza koga se kriju USB ulaz, TV out i dugme za "hard" reset plejera kada "zaglupi". USB je takođe standaradan, nije proprietary. Može se koristiti bilo koji kabl od fotoaparata i sličnih sprava. TV out iziskuje kabl koji morate kupiti od Cowona da bi radio kako valja. Postoje entuzijasti koji su uspeli to da izbegnu, ali se ja nisam mlatio oko toga.
Sa donje strane je slot za memorijsku karticu. Plejer "guta" SD i SDHC kartice, kao i microSD(HC) sa odgovarajućim adapterom. Moj radi bez problema sa Kingstonovom SDHC karticom Class 4 kapaciteta 16GB. Uz 8GB interne memorije plejera imam 24GB na raspolaganju što je i više nego dovoljno za skladištenje lossless muzike u FLAC formatu, MP3, video klipova... Kada se popuni to izgleda ovako – oko 3500 pesama od čega su 10-ak albuma u FLAC formatu (a ostalo MP3), dve sezone South Park serije (20-ak epizoda od ~50MB), par slika i rečnik. Prilično impresivno s obzirom da sam memorijsku karticu platio oko 2000 dinara.
Uređaj radi i sa 32GB SDHC karticama, tako da je moguće dostići maksimum od 48GB kapaciteta - 32GB SDHC + 16GB interne memorije. Problem se javlja kada firmware ne može da podrži toliku količinu fajlova. Maksimum je 4000 fajlova za internu i 4000 za memorijsku karticu.
Baterija je veoma snažna. Omogućava 52h slušanja muzike i 10h gledanja video materijala. Naravno, u praksi je to manje, ali i dalje odlično. Bez korišćenja memorijske kartice, plejer je izdržao dve nedelje poštenog slušanja muzike dok se nije skroz ispraznio. Uz gledanje video fajlova broj dana se smanjio možda za 2-3. Sa memorijskom karticom teško uspeva više od 10 dana bez punjenja, ali je to i više nego dovoljno. Baterija teoretski nije zamenjiva, ali se jednostavnim otvaranjem plejera šrafcigerom može zameniti bilo kojom litijum-jonskom baterijom mobilnog telefona, recimo.
Slike, za razliku od video fajlova, ne moraju biti rekompresovane. Prikazuju se slike u JPEG formatu svih rezolucija uz malo čekanje "da se slika iskristališe" kod većih. Prisutne su slide show i zoom opcija. Dok se reprodukuje muzika, moguće je gledati slike bez nekog usporavanja, tako da je i multitask dobar.
Video
Veličina ekrana je, po mom mišljenju prave mere. Video materijal izgleda sasvim dobro uz 30FPS-ova koliko je plejer sposoban da reprodukuje. GoTo funkcija kliktanjem na slajder je veoma brza. Konvertera ima dovoljno. Ja koristim iLove, a moguće je i rekompresija i putem Cowonovog softvera sa CD-a. Prilikom gledanja klipova, takođe je moguće koristiti JetEffect odnosno sva audio podešavanja koja koristite za slušanje muzike.

Poslednja ispravka: Partybreaker (29.4.2010 u 22:27)
|
|
|