tema: Metro 2033
Prikaz jedne poruke
Stara 20.4.2010, 2:55   #565
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.592
Zahvaljeno 3.925 puta na 2.444 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil
Određen forumom Re: Metro 2033

Ljudi vi ste mene pogreshno shvatili. Ja sam samo postavio kako se knjiga zavrshava, nisam ja opisivao sve cinjenice koja knjiga nudi. Kraj u igri nije po knjizi, a i radnja igre nije bash verna koricama. Prica je mnogo komplikovanija od igre. Ima tu dosta stvari. Josh knjiga ima par nastavaka. Metro jeste prazan u nekim delovima, ali nije sigurno za stanovanje zbog opasnosti od urushavanja i mutanata. Pola metroa je zakopano i blokirano urushavanjem jer su ljudi i za najmanji obracun ili incident zatrpavali tunele. Takodje knjiga se drzi Moskve i metroa, nema price van toga. Postoje govorkanja o ljudima koji su preziveli, ali kako mislish da ljudi otkriju to? Komunikacija je shtura, postoji ali nije kao shto je nekad bila. Niko u metrou ne moze da komunicira sa spoljashnjim svetom. Inace nije najveci problem na povrshini radijacija, vec mutanti. Procitati knjigu pa onda raspravljati, i opet ovo je naucno fantasticna knjiga, nema mnogo veze sa realnoshcu. To je kao raspravljati cinjenicu da su Frodo i Sam preziveli milion celzijusa kada su ushli u Planinu Usuda da unishte prsten ili preziveli na 200 grama vilenjackog hleba.

A shto se tice Crnih, oni nemaju mogucnost govora vec komuniciraju telepatijom, a vecina ljudi u metrou nije mogla da podnese tu komunikaciju. Umirali su u najvecim mukama. A kada vidite nakazu dugih ruku i crnih ociju kako idu prema vama pokushavajuci da vas kontaktiraju (a pritom vam nesvesno kuvaju mozak) normalno da ce ljudi to da shvate kao napad. Crni nisu bili svesni da to shkodi ljudima i nastavili su da traze pogodnog "diplomatu" koji ce preneti poruku. Taj diplomata je Artem, ali prerano to shvata. Cak i njemu kao Chosen One treba vremena da shvati shta se deshava. Opet kazem treba procitati knjigu, ne vredi ovako.
Inace glavna vrednost knjige je opisivanje prezivljavanja u metrou, ne toliko o prirodu sukoba (toga cak i nema) ili o stanju na povrshini. Ljudi ne istrazuju jer se boje. CAk i nema napucavanja sa mutantima koliko toga ima u knjizi. Mutanti su u drugom planu.

Ja da sam na njihovom mestu bi se shcucurio na nekoj stanici, takodje cekao da zima prodje. Naravno posle bi pokushali da cistimo mutante na povrshini. Ali sa Crnima (koji su u stvari ljudi) bi to ishlo mnogo lakshe. Naravno ja im ne bih bash mnogo verovao, ali niko ne zna njihove planove, ko su shta su osim Artema.

Poslednja ispravka: pentraksil (20.4.2010 u 3:09)
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke