Prikaz jedne poruke
Stara 4.5.2010, 11:40   #985
spiderPig
Novi član

Član od: 7.10.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Temperatura kompa

Pozdrav dobri ljudi,

probao sam da nadjem neki odgovor koji ce mi koristiti ali nikako ne mogu pa reko, ajde da i ja postavim pitanje. Elem, imam sledece:
cpu: AMD Phenom II X3 710 (sa box kulerom)
MB: Asus M4A78 PRO
RAM: 2 X Kingston 2GB
Graf.: Gainward 9600GT 1GB
Kuciste: Chieftec LBX-01B-B-B-500 Bravo 01 (500W)

E sad temperatura procesora je, od kupovine kompa (pocetkom ove godine), u idle oko 55 stepeni. Pri opterecenju (npr kad se upali neka zahtevnija igra) temp ide i do 61-62 stepena. Da li je ovo normalno? Meni se cini da nije iz vise razloga: max temp na AMD sajtu za taj proc je navedena 73 stepena, ventilatori se uzasno cuju kada se igra neka igra.
Od kad je kupljen pa do pre cca. mesec dana primetio sam da se temperatura polako ali sigurno povecavala dok nije stigla do 59 u idle-u i oko 66 pri opterecenju. Onda sam ga otvorio skinuo ventilator sa procesora i ocistio od prasine (ventilator i rebra od hladnjaka) i tada se spustila temperatura natrag na 55 stepeni. Jedno vreme je cak visila i na 54 u idle-u.
Inace nemam nikakav dodatni ventilator u kucistu sem ovih sto su stigli sa plocom, procesorom i onaj u napajanju.
Ajd ako neko ima iskustva sa ovim procesorom nek mi kaze svoje misljenje posto stize leto pa ne bih da nesto pregori ako ne mora.

Hvala unapred svima
spiderPig je offline   Odgovor sa citatom ove poruke