Pozdrav svima PC doktorima na forumu, imam problem za koji mi treba vasa pomoc:
Imam nvidia 7600GS AGP, A7N8X-E, AMD 2600+, 1GB Kingston KVR, 80GB Maxtor+320GB WD, Audigy2, Win XP SP2

Sinoc, dok sam radio nesto u 3dsmax2009 odjednom su mi se pojavili artefakti, comp se zatim zamrznuo a poslije par minuta sam restartovao. Poslije toga nisam uspio da podignem sistem. Dodje do Loading prozora sa windows logom i tu se zamrzne. U isto vrijeme sam tu na loading screen-u primjetio vertikalne tanke crvene linije na medjusobnom rastojanju od nekih 5 mm. Prvo sto mi je palo na pamet je graficka pa sam probao moju staru radeon 9600XT i sistem je se bez problema podigao (naravno sa windowsovim default drajverima).
Jutros sam odnio graficku kod komsije koji ima isto stari comp sa AGP slotom. Kod njega je sistem bez problema se podigao ali i kod njega su te vertikalne linije preko ekrana.
E sad, sta to znaci? Da li je grafika crkla ili je to neki manji kvar? Da li je vrijedi popravljati? Sta mislite sta moze ovo sa vertkalnim linijama da bude?
BTW, koliko moze kostati neka polovna grafa ovoga ili slicnog ranga u slucaju da se ne isplati popravljati ovu?
Unaprijed zahvalan na svim korisnim savjetima i misljenjima.