Uh bre, što kudite tolko Minsca i Keldorna?

Ovi likovi su me par puta spasli od sigurne katastrofe - posebno zahvaljujući načinu na koji su bili naoružani. Sećam se da je moj protagonista (Fighter, Fighter/Mage) pri kraju SoA i u celom ToB koristio Longsword Blackrazor, dobijen od jednog od demona pre finalne bitke sa Irenicusom (Vulee, nadam se da si prešao taj deo, pa ovo ne dolazi kao težak spojler

).
Statistike mača su sledeće:
Blackrazor has a +3 enhancement bonus, and when wielded grants regeneration and immunity to Charm and Fear effects. It has a chance with each hit to drain the target's life force (levels) and convert it into healing energy and a temporary boost of speed and strength for the wielder.
Opako naoružanje, i imajući u vidu koje sve bonuse daje - najjače oružje u igri!
E sad, drawback je što Alignment automatski vuče u Evil (znači, ko je chaotic good, postaje chaotic evil kad ga uzme, zeznuto!).
Koliko je Blackrazor dobar, govore i činjenice da je moj F postao ultimativni DPS-er, i to bez ikakvih healova i buffova (pošto Blackrazor healuje i hasteuje kako kida protivnike). Recimo, u ToB u pećinama kod Sendai, napadaju vas horde melee drow ratnika - 5 članova u jedan ćošak na jednom kraju dungeona, lika sa Blackrazorom u swarm Drow fajtera i ono je čudesno
Međutim, iako sjajan, Blackrazor je ograničen činjenicom da je "samo" +3 oružje. E tu sam enormno bio zahvalan Minscu i Keldornu (pa i Anomenu povremeno, Mazzy i drugim "nebitnim" fajterima), zato što se povremeno pojavljuju bossovi koje povređuje isključivo +4 ili +5 (Slayer of Cyric, Demogorgon, itd), i da nije bilo Minsca sa Reaverom +5, Keldorna sa Carsomyrom, Anomena sa Flail of Ages (zbudžen na +5 zahvaljujući Cespenaru

), propao bih samo tako. A i kad Keldorn i Minsc zveknu sa dvoručnim oružjem, vidi se da
boli