Prikaz jedne poruke
Stara 23.11.2010, 16:44   #695
caine
Deo inventara foruma

Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
Određen forumom Re: Dnevnik gledanja filmova II

Citat:
acaf kaže: Pregled poruke
Okosnica akcionih scena Matrixa jeste bullet time Ima li Inception bullet time? Nope. Okosnica akcionih scena u Inceptionu jesu "gravitacione borbe", paradoks stepenista i obicno puskaranje.
Što u suštini i nije toliko bitno jer se Matrix (pored zanimljivog koncepta radnje) manje-više svodi na tu akciju, a u Inceptionu je akcija sporedna i ne toliko česta. Inception je u svojoj suštini neka vrsta heist filma sa dodanim SF/dramskim aspektom.

U svakom slučaju, mislim da to što dele nekoliko ideja za radnju nije dovoljno da Inception bude Matrixova kopija, dok god im je suština drugačija.
Citat:
Highlander kaže: Pregled poruke
The Oxford Murders
Simpatičan triler sa Elajdžom u glavnoj ulozi. Prilično interesantna radnja, ubistva, šifre i naravno obrti na kraju. Kada sam pročitao kratki plot na imdb-u mislio sam da je opet neko smeće koje pokušava da kopira Da Vinčijev kod ili tako nešto, ali ipak se ispostavilo da nije. Preporuka.
Samo da prijavim da je knjiga na kojoj je zasnovan film, po običaju mnogo bolja. U knjizi su, koliko se sećam, ta ubistva sporedna kada se uporede sa nekim zanimljivim (čak i meni kao potpunom laiku) matematičkim teorijama... Razlika između filma The Oxford Murders i knjige je otprilika ista kao razlika između knjige Ime ruže i njegove filmske adaptacije. Čak i taj "površniji" aspekt (ubistva, preokreti itd.) je bolje predstavljen u knjizi.

Poslednja ispravka: Ocelot (23.11.2010 u 19:44) Razlog: nema "U"
caine je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku caine na korisnoj poruci:
Highlander (23.11.2010), pentraksil (26.11.2010)