Citat:
acaf kaže:
Okosnica akcionih scena Matrixa jeste bullet time  Ima li Inception bullet time? Nope. Okosnica akcionih scena u Inceptionu jesu "gravitacione borbe", paradoks stepenista i obicno puskaranje.
|
Što u suštini i nije toliko bitno jer se Matrix (pored zanimljivog koncepta radnje) manje-više svodi na tu akciju, a u Inceptionu je akcija sporedna i ne toliko česta. Inception je u svojoj suštini neka vrsta heist filma sa dodanim SF/dramskim aspektom.
U svakom slučaju, mislim da to što dele nekoliko ideja za radnju nije dovoljno da Inception bude Matrixova kopija, dok god im je suština drugačija.
Citat:
Highlander kaže:
The Oxford Murders
Simpatičan triler sa Elajdžom u glavnoj ulozi. Prilično interesantna radnja, ubistva, šifre i naravno obrti na kraju. Kada sam pročitao kratki plot na imdb-u mislio sam da je opet neko smeće koje pokušava da kopira Da Vinčijev kod ili tako nešto, ali ipak se ispostavilo da nije. Preporuka.
|
Samo da prijavim da je knjiga na kojoj je zasnovan film, po običaju mnogo bolja. U knjizi su, koliko se sećam, ta ubistva sporedna kada se uporede sa nekim zanimljivim (čak i meni kao potpunom laiku) matematičkim teorijama... Razlika između filma The Oxford Murders i knjige je otprilika ista kao razlika između knjige Ime ruže i njegove filmske adaptacije. Čak i taj "površniji" aspekt (ubistva, preokreti itd.) je bolje predstavljen u knjizi.