Prikaz jedne poruke
Stara 28.12.2010, 16:22   #2388
Bratori
Starosedelac

Član od: 4.6.2010.
Zahvalnice: 357
Zahvaljeno 1.100 puta na 450 poruka
Određen forumom Re: Call of Duty: Black Ops

Citat:
nexexcalibur kaže: Pregled poruke
E ovako, ne branim nikoga, ali vest iznad sam procitao pre nedelju dana, kasnite...

Activision tuzi EA zbog navodnog pokusaja vrbovanja one dvojice, tj saznali su da im je EA organizovao avion do njihovog shtaba i tu su ih nagovarali da predju da rade za EA (to se i desilo, Respawn Ent.)...

Naravno, znamo zasto su hteli westa i zampalu pod svojim krovom, oni su autori najisplativije franshize danas...tako da narodnim jezikom, EA je hteo da preotme COD serijal, kad vec ne znaju normalnu igru da naprave (subjektivno misljenje)...za shomija
Mnogo nelogicnosti u tvom postu. Da pojasnimo...

Ovo tuzba je pokusaj Activisiona da dobije utehu zbog naravno neverovatnog gubitka talenata kakvi su West i Zampella(glavni igraci) i ostalih zaposlenih.

West i Zampella su svojom voljom napustili Infinity Ward zajedno sa oko 40 ostalih(ispravite me ako gresim). Jednostavno zbog nezadovoljstva i nacinom vodjenja od strane tadasnjeg izdavaca. Odlucili su se za njima bolje radno mesto pod drugim izdavacem ali tu nastaje probem i osnova tuzbe Activisona.

Tvrdi se da su sklapali ugovor o osnivanju Respawn Entertainment pod okriljem EA dok su imali ugovor sa Activisionom. Nemamo uvid u ugovor zapolsenih u Infinity Ward-u ali sigurno se zabranjuje da bace pogled a kamoli saradjuju sa drugim izdavacem zbog deljenja osetljivih informacija sa direktnim konkurentom. Naravno prica o porukama i email-ovima Westa i Zampelle u kojima se vidi da su dobili avion do JR(CEO EA), je za sada nepotvrdjena i opet nemamo uvid u to. Ali siguran sam da ce Activision ako ima te podatke iskoristiti na sudjenju te verovatno zbog njih dobiti ovu tuzbu.

Ja u ovoj prici stajem na strani Westa i Zameplle i ostalih zaposlenih. Jednostavno zato sto su pokazali slobodu zaposlenog da odlucuje o svom statusu u kompaniji i jednostavno prihvati bolju ponudu i da da otkaz. Ali to je danas daleko komplikovanije tako da kakav god bio ishod, na kraju krajeva Respawned su trijumfovali i sa nestrpljenjem ocekujem njihov prvi naslov na kome uveliko rade.

Pravda za Respawned! Mogao bi da se snimi film po ovoj prici najozbiljnije.
Bratori je offline   Odgovor sa citatom ove poruke