@Player1
Nisam siguran da sam bas razumeo tvoje pitanje
Uglavnom sva napajanja imaju jednu fizicku +12V granu, sa koje se kasnije dobijaju svi potrebni naponi. Znaci +12, +5V i +3.3V dolaze sa istog mesta, samo sto se DC-DC konvertorima obavlja obaranje napona (obicno se koriste zener diode) na potrebnu vrednost.
Sto vise oterecujes jednu granu (npr. +3.3V), to manje snage ostaje za ostale grane. Iz tog razloga se na napajanju i navodi kombinovana snaga, kako bi korisnik imao neku realniju predstavu o mogucnostima napajanja.
IEC je propisao da kroz +12V grane nekog napajanja ne sme da ide vise od 18A, pa zbog toga snazna napajanja imaju vise virtuelnih +12V grana koje su ogranicene na 18A. Naravno, kada se koriste sve 4 grane od jednom, njihova snaga se ne sabira, vec ce ukupna snaga zavisiti od samog napajanja (zbog toga je kombinovana snaga na +12V manja od snage pojedinacne grane).
Naravno postoje i napajanja koja imaju dve fizicke +12V grane (CWT PUC platforma na primer), ali takav dizajn je po pravilu rezervisan za najsnaznija napajanja (1KW i vise). Tu su prakticno dva slabija napajanja u zajednickom kucistu.
EDIT: Pih, dok ja napisah ovaj elaborat...
DODATAK:
Posto si pomenuo dodatni 4-pinac na ATX konektoru, samo da pomenem da se na njemu nalaze uzemljenje, +12V, +5V i +3.3V... Nisam ni ja siguran koliko ploca ima koristi od njega, ali verovatno vecina te struje ode na PCI-E i kojekave kontrolere na ploci. Procesor se napaja preko svog +12 konektora.