Prikaz jedne poruke
Stara 9.3.2011, 1:52   #1225
Flavio
Starosedelac

Član od: 16.12.2005.
Zahvalnice: 323
Zahvaljeno 357 puta na 334 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Flavio Slanje poruke preko Skypea korisniku Flavio
Određen forumom Re: Zaglavljivanje ili restartovanje računara

Došlo vreme da i ja zakukam u ovoj temi !!

Imam problem sa kompom kod rođaka i kod drugara ... imam ja jer čim nešto zapne odmah mene zivkaju .

U jednom kompu je Gigabyte Radeon 2400 XT a u drugom MSI Radeon 2600 Pro.

Čim sam ugradio HD2600 instalirao sam Catalyst 10.12 i ubrzo su krenuli problemi.Ostavio sam podešeno da izbacuje BSoD umesto reseta u slučaju potrebe.
Dešava se sporadično a najčešće dok se gleda video na You Tube da samo zvizne BSoD a uzrok greške je ati2vga koliko se sećam da je pisalo !
Reinstal istog drivera za grafiku nije pomogao ...

Na drugom kompu,gde je Radenko 2400 XT ugrađen pre nekih godinu dana,sve je radilo glat uz Catalyst 9.2 instaliran još tada.
Pre 20-ak dana sam reinstalirao Win XP (SP3) i ubacio tad još aktuelni Catalys 10.12 .
Expresno je počelo isto dešavanje ... Čim krene klip na YT,nestigne ni do pola i pljas ! BSoD !
Greška,pogodite ati2vga !!Na ovom kompu sam izbacio 10.12 i instalirao najnoviji Catalyst 11.2 .Prva da klipa su odgledana kako treba ali onda ponovo po starom ati2vga !
Pošto sam ludnuo načisto danas smo izbacili i 11.2 i u naletu besa ubacili fabrički Gigabyte CD .
Trenutno sve work fine mada ... instaliran je Catalyst 8.6,iz doba Jure !

Dajte neki predlog šta da se radi ???

Očigledno da VGA driver ima neki problem sa flešom ali u čemu je štos ???

p.s.
Na oba kompa je XP SP3,hardverski su OK i bez OC ... i nemaju Kung Fu napajanja .
Flavio je offline   Odgovor sa citatom ove poruke