Prikaz jedne poruke
Stara 20.9.2006, 19:47   #166
Marko_L
Mythbuster

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 368 puta na 146 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Marko_L Slanje poruke preko MSN-a korisniku Marko_L Slanje poruke preko Yahooa korisniku Marko_L Slanje poruke preko Skypea korisniku Marko_L
Određen forumom Re: The Worst Hardware and Software EVER!

Citat:
urke kaže:
Ima, samo si pitao pogrešnu osobu Mono Develop. FOS .NET platforma, IDE, kompajler, multiplatformski.
Da, mono jeste dobra stvar, i navijam za njega da se razvije u zaista dobar multiplatformski framework, ali trenutno sve to što si nabrojao predstavlja budženje i zahteva od programera mnogo više angažovanja, nego ako jednostavno radi za jednu platformu u jeziku predviđenom za to. Vreme koje se izgubi zezancijom, nije vredno 150 evra koliko košta XP Pro recimo.
Citat:
Tvoje viđenje situacije je pogrešno. Ekvivalentno bi bilo reći da Windows koriste deca i odrasli samo da bi se igrali. Linux i te kako donosi novac, ako ga koristiš za posao. E sad, ne očekuješ valjda od školaraca da na linuxu pišu poslovne aplikacije za inostrane poslodavce? To rade ozbiljni ljudi (poznajem ih podosta).
Da, verovatno dosta toga zavisi od klijentele, ali meni jednostavno 98% klijenata traži program za Windows platformu, a samo 2% me je pitalo da li postoji varijanta da se nabudži nešto za Linux. I onda, kada ih ja uputim na Linux programere, oni im odrape prilično veću cenu nego ja (valjda zato što smatraju da je Linux programiranje nešto elitno), pa se onda čovek vrati kod mene, jer mu dođe jeftinije da kupi Windows i plati meni izradu programa, nego da uzmu besplatan Linux, a onda ga Linux programeri oderu za poslovni softver, pa plati dva puta više nego sa Windowsom.
Marko_L je offline