Citat:
Marko_L kaže:
Pa zavisi. Ja recimo nisam uspeo da instaliram jedan sasvim standardan US Robotics modem koji jedini radi kako treba na mojoj centrali, a kao odgovor sam dobio da promenim distribuciju ili modem, ili da sam napišem drajvere ako uz modem nisam dobio one za Linux. Vrlo zanimljivo rešavanje problema.)
|
Verovatno ti je ovaj modem bio neki softverski,a mogao si da nađeš vrlo lako hardverski eksterni modem od istog proizvođača.
Prvo se informišeš pre instalacije Linuxa koji su hardverski(eksterni serijski) a koji softverski modemi(interni i eksterni usb modemi),i ukoliko imaš softverski da li postoje drajveri za njega u Linuxu.Za hardverski modem nisu potrebni drajveri.
Najčešći softverski modem intel 536 ep je podržan u 90 % distribucija i u svim mainstream distroima(Suse,Mandriva,Fedora,Slackware,Debian,Pc linux,Mepis,Ubuntu,itd),njega više i ne nazivaju winmodemom nego linmodemom.A cena mu je nekoliko evra i radi na skoro svim analognim i digitalnim centralama.
Citat:
Marko_L kaže:
Ne znam da li si svestan, ali ovim si upravo pobio jedan od najjačih argumenata Linux tabora  Dakle, zla MS korporacija (monopolista, ucenjivač, ugnjetavač siromašnih...) ipak brine za sirotinju raju koja nema ništa osim modema, dok slobodni i narodni Linux vodi računa samo o bogatijima koji imaju nešto bolje od modema. How fancy. Ako ovako nastavimo, možda ćete sami pobiti sve vaše argumente, pa da se konačno svi složimo da je Windows bolji  
|
Ne vodi računa MS o drajverima nego proizvođač hardvera.Koliko MS vodi računa o sirotinji vidi se iz toga što zaključuju u siromašnim zemljama sumnjive ugovore i stiču monopolsku poziciju da se finansiraju iz budžeta tih država a a ne sa tržišta.Dok u EU moraju da plaćaju milionske dnevne globe,jer neke mudre glave u Briselu znaju sa kim imaju posla.Prema odnosu prema MS vidi se lepo koja zemlja je razvijena i pravna država a koja nije