Prikaz jedne poruke
Stara 20.9.2006, 20:37   #169
paterfamilias
Banned

Član od: 5.9.2006.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 109 puta na 51 poruka
Određen forumom Re: Windows (XP) VS Linux

Citat:
Marko_L kaže:
Pa prinuđen sam zato što Linux nema rešenja za mnoge stvari, ili ima ali u različitim distribucijama i zbog toga je Win bolji, jer u njemu imam sve na jednom mestu. Nisam, ali jednostavno Linux mi ne pruža dovoljan konfor u radu, niti dovoljno kompletnih alata koji su standard u industriji. Ne mogu da su svi opensource projekti đubre, naprotiv i sam koristim Firefox, Thunderbird, OpenOffice.org... ali svi oni rade i na Windowsu, tako da...
Za Linux nema određenog softvera zbog negativne kampanje i bojkota MS i ostalih proizvođača komercijalnog softvera,jer se sa pravom MS boji da posle značajnijeg portovanja nekih softverskih rešenja na Linux,više niko ne bi koristio Windows.
Tzv."superiornost" Windowsa je u stvarnosti nametanje kupcima softvera operativnog sistema.Za pošteno plaćeni (ili krekovani) softver oni ne pružaju mogućnost kupcu da sam odabere na kojem će sistemu da koristi softver,već mu nameću Windows.Time te stavljaju u podređen položaj i stvaraju monopol.A onda neko ističe to kao neku "superiornost" Windowsa.Po toj logici bi mogli naš Telekom proglasimo najboljom PTT kompanijom na svetu,jer jedino on ima "podršku" za dial up u Srbiji,a druge kompanije nemaju pa prema tome ništa ne valjaju.
paterfamilias je offline