Ganjam neki Android u ovoj nekoj klasi pa sam gledao oko ovog Wildfire ali ću radije sačekati da izađe njegov nasljednik Wildfire S.
Ima 320x480, nešto brži CPU (600 MHz), više RAM-a (512 MB), Android 2.3. Izlazi za mjesec dana. Izlistan je na nekim austrijskim sajtovima za 280 €. Ono što na papiru ima slabije od Wildfire je baterija (1230 naprema 1300 mAh). Ne znam može li se očekivati da Wildfire S ima bolju kameru, bilo bi odlično ako bi se to pokazalo. Ima slične dimnezije kao Wildfire, čak je malo manji. Ovako na papiru (a i na slikama) djeluje sasvim dobro, jedino ostaje pitanje te kamere. I baterije, bezveze je što su mu stavili slabiju bateriju

a ima veću rezoluciju i jači CPU pa će vjerovatno više da troši.
HTC Wildfire vs HTC Wildfire S
Da pitam vlasnike Wildfire modela, koliko vidim po forumima se kritikuju samo displej i kamera, ostalo je znači sve OK? Recimo zvuk? Mislim na slušanje muzike na njegov zvučnik, kakav je zvuk? A na slušalice?
I brzina? Neko negdje reče da ni 600 MHz nije dovoljno za Android platformu, iskreno se nadam da to nije tačno (Wildfire nema ni toliko već samo 528 MHz) a pretpostavljam da nije tačno jer nisam vidio da se neko žali na brzinu, već samo na displej i kameru.