Prikaz jedne poruke
Stara 23.9.2006, 23:22   #237
paterfamilias
Banned

Član od: 5.9.2006.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 109 puta na 51 poruka
Određen forumom Re: Windows (XP) VS Linux

Citat:
Marko_L kaže:
Evo i jednog posta u skladu sa pravilima:
-Linux nema nedostatke, Linux je kupusara koja nema standardizovanu tehničku podršku jer je svaka distribucija slučaj za sebe (za razliku Windowsa XP gde je minimalna razlika između Home i Pro varijante), pa se za svaki problem mora pretraživati po forumima ili listati neka glomazna uputstva.
Opet ta tehnička podrška.Ko u Srbiji koristi tu privilegiju windowsa,kada 99 % ima piratske kopije?Beznačajna manjina oko 1 %,na nivou statističke greške.
Citat:
Marko_L kaže:
-sistem koji nema previše virusa, jer nijedan virusopisac nema nameru da se zamara pisanjem virusa za sistem koji koristi najviše 5% staniovništva Zemlje..
Za linux uopšte nema nikakvih virusa meni je nepoznato da je ijedan korisnik desktop linuxa ikada imao problem sa tim.
Citat:
Marko_L kaže:
-Linux je sistem na kome ne možeš ništa da uradiš na jednostavan način (zašto prosto kad može komplikovano), recimo pomenimo samo mountovanje diskova ????? Ne znam da li postoji distribucija na kojoj to ne mora da se radi, ali ja na takvu nisam naleteo. Ili recimo nepostojanje podrške za mp3 po defaultu (neki Ubuntu koji mi je došao pod ruku) ili recimo biseri poput menjanja konfiguracionih fajlova da bi se omogućilo scroll dugme na mišu, podesila podrška za central european u titlovima, podesio kodni raspored... (razne distribucije
Imaš distribucije u kojima su odmah posle instalacije sve particije montirane u My computer(Suse)ili Devices(mandriva).Ove distribucije imaju i grafičke alate za particionisanje i mountovanje particija koji su slični partition magicu.Bitno je da postoji dosta distribucija pa i one za korisnike koji vole da im je sve po defaultu podešeno odmah posle instalacije.Važno je odabrati pravu distribuciju za sebe,to je i poenta ovolikog broja distroa,jer ima različitih korisnika,a ne zbog svoje greške u izboru distroa kritikovati sve Linuxe.
Citat:
Marko_L kaže:
-Linux nema Visual Studio
-Za dosta uređaja se ne mogu jednostavno naći drajveri, niti ih proizvođač isporučuje za Linux
"Dosta uređaja" je vrlo neodređeno,samo neki bizarni komadi hardvera još nemaju drajvere.
paterfamilias je offline