Prikaz jedne poruke
Stara 21.5.2011, 1:46   #5034
NeLLe99
Novi član

Član od: 21.5.2011.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku NeLLe99
Određen forumom Re: Counter Strike 1.6

Citat:
ivan.a kaže: Pregled poruke
Ako imaš kvalitetan net gotovo da nema razlike. U globalu, updaterate nema veze sa internet/LAN podešavanjima već sa brojem paketa u sekundi. Znači ako imaš fps 100, i updaterate 100 u svakom frejmu će se prebaciti 1 paket. Ako ti je fps na 60, a updaterate na 100, prebaciće se 60 paketa (znači da su fps i updaterate na neki način povezani).

Znači ako staviš manji updaterate, zahtevaš manje paketa od servera. Uglavnom treba eksperimentisati i rejtove prilagoditi kvalitetu internet veze. Ako imaš kvalitetan internet (ne misli se samo na brzinu), bez problema možeš igrati na 101.

rate znači broj bajta (bytes) u sekundi koje klijent može da primi. Ako je na serveru limitiran sv_maxrate (što obično jeste), džabe je stavljati veće vrednosti. Uvek treba staviti isti rate kao što je na serveru definisano, jer se tako izvlači maximum.

Za smooth igranje CS zahteva dobru mašinu, i kvalitetan internet (čak i za današnje standarde). Mnogi i ne primećuju razliku kada dođe do "gutanja" paketa (po igraonicama je popularno "progutao mi metak") ili kada imaju previše loss-a...Znači formula je prosta: uz kvalitetan internet, i veći updaterate i cmdrate manja mogućnost za "gutanje" paketa.

Pošto ti je upload manji pokušaj sledeće vrednosti:
rate 6000 (gledaj preko hlsw-a podešavanje na serveru i stavi isti - rate = sv_maxrate na serveru).
cl_updaterate 44 (max 66)
cl_cmdrate 44 (max 66)
fps_max 100
ex_interp 0.05

Uvek gledaj da rejtove podesiš na osnovu net_graph komande, a ne na osnovu speedtest-a. Kada skapiraš kako net_graph funkcioniše lako ćeš naći idealna podešavanja za sebe.

Izvini tebra koje ja rejtove da stavim PING mi je 12 , download speed 1.79 MBps ,a upolad speed 0.20 MBps, Hvala unapred !
NeLLe99 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke