Prikaz jedne poruke
Stara 27.5.2011, 22:30   #498
Draugdur
Član

Član od: 21.11.2007.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 29 puta na 26 poruka
Određen forumom Re: Mount & Blade

I ja sam počeo prije par sedmica da igram ovo poslije dugog zaobilaženja...jbt, nevjerovatno koliko je zarazno I to bez obzira što je pomalo repetitivno. Vaistinu, jedna od najboljih igara u zadnjih 5 godina.

@ bojan811: za krave, samo klikneš na krdo, izabereš "move herd onwards" i potrudiš se da ih pratiš da ne zalutaju, ali u principu idu same pravo prema odredištu, ne moraš da ih usmjeravaš. Ako je put bezbjedan, laka lova...mada ja obično izbjegavam te kvestove jer se moraš vratiti da uzmeš lovu što pomalo zamara. Zato volim praćenje karavana, lova odmah pada.

Ulaganje u preduzeće je sigurna lova, definitivno prvo što treba da napraviš čim sakupiš neki veći iznos. Ako se potrudiš malo možeš da obrćeš strašan novac: recimo, ako sam donosiš sirovine koje kupiš negdje drugdje jeftinije, ili ako prodaješ sam proizvode gdje je skuplje. Ali čak i ako je automatski nema problema, lova samo kapa. Samo vodi računa o dvije stvari: možeš imati samo jedno preduzeće po gradu, a ako si u ratu sa frakcijom čiji je grad, prihodi su ti blokirani.
Što se izbora tiče, tu je najbolje da u svakom gradu ispitaš gildmastera o svim preduzećima, popiši iznose i izaberi najbolje. U početku, dok si tanak s parama, možda je bolje da uzmeš nešto što ti se brzo isplati, pekara, recimo, košta 1500 a zarada je obično preko 150, znači isplati se nakon manje od 10 sedmica. Ostala se obično ne otplate tako brzo, ali je lova koju dobijaš veća. Ako grad nema neke jeftine sirovine ili veliku potražnju neke robe, u kasnijoj fazi je farbara tj. proizvodnja somota (velvet) najbolje rješenje, oko 600 profita.
Ako se dobro sjećam svoje mreže, dobra rješenja su vinarija u Ahmeradu i kožara u Jalenu, preko 600 profit a ne koštaju koliko farbara.
Draugdur je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Draugdur na korisnoj poruci:
bojan811 (28.5.2011)