Prikaz jedne poruke
Stara 11.7.2011, 3:31   #269
Gloria
Novi član

Član od: 11.7.2011.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Pitanja za Linux

Pozdrav svima,

Odmah da napomenem da ne znam skoro ništa oko Linuxa
Želim da instaliram Ubuntu. Imam neke dileme oko wireless konekcije.

Pre nekog vremena sam probala Mandrivu i Ubuntu (wubi) ali nisam uspela da se prikačim na internet. Tražila sam savete, ljudi su govorili da kucam svašta-nešto u terminal ali ja ništa od toga kucanog nisam razumela, može li to drugačije? Nisam mogla doći do dela gde upisujem username i password, ali je prepoznalo 'network' na koji se priključujem.

Mene brine da opet neću znati namestiti a nema ko da mi pomogne, niko ne zna o Linuxu, kontaktirala sam provajdera ali naravno, oni znaju samo za Windows. Da li ja treba pre instalacija da se naskidam drajvera možda pa da probam ili kako to već ide? Šta savetujete?

Malo sam zbrzala. Izvinjavam se.
Pošto sam ja mogla da vidim listu wifi mogućih konekcija, znači da je sa drajverima sve u redu ili? Ako jeste, da li ovo može da uspe, nisam probala pre i nisam sigurna da li je uopšte potrebno : apt-get install network-manager-gnome i zatim odabrati resnet 40 i tu ukucati username i password. Toga nije bilo kod mene - RESNET. Sad sam skroz izgubljena.
Kucala sam pre ping www.google.com ali se ništa nije dešavalo - samo da napomenem.

Hvala svima.

Poslednja ispravka: Gloria (11.7.2011 u 6:26) Razlog: Dodavanje bitnih informacija.
Gloria je offline   Odgovor sa citatom ove poruke