posto razmisljam da pocastim sebe novim telefonom preko operatera,detaljno sam gledao ponuduna sajtu i blago receno me boli glava od kolicine gluposti koja se nalazi u cenama

telenor je moj prvi izbor,jer mi se ne menja mreza cak i ako znam da mogu da prenesem broj
najbolji paket u telenor mrezi je po mom misljenju prenesi i surfuj,pri cemu ne znam da li cu ici na varijantu 500 ili 1000,cije su pretplate redom 990 i 1790 dinara.
manje vise sam znao ponudu ali ulazim na sajt u sekciju pametni telefoni.listam,izbor nije los,ali takodje nije ni dobar.
prvi telefon koji mi privlaci paznju je wave 2,i on kosta u paketima 23k i 16k,sto relativno nije losa cena,a opet moglo bi i jeftinije.
potom galaxy s,cija je cena 38k i 27k u mojim paketima.cena bez ugovora 67k??wft
potom krenem da ciljam visoko i vidim da je cena galaxy s2 u paketima 46 i 39 hiljada.
ove cene se pre svega pomalo cudno skaliraju prema paketima,a drugo,ne razumem kako s2 moze da bude skuplji od s modela za samo 8 ili 12 hiljada?ko normalan bi u toj situaciji uzeo galaxy s?
cena ostalih modela visoke klase,dakle nokia e7,htc sensation je manje vise ista sa cenom galaxy s2 modela,pri cemu bez ugovora svi kostaju 70k ,znaci 3 hiljade skuplje od galaxy s-a.
zaista mi nije jasno koji strucnjak formira cene,ali svaka mu cast.i zanimam me da li taj isti covek zna ista o ceni telefona na realnom trzistu.gledao sam i cene jeftinijih modela,i uopste necu da komentarisem...
i naravno,ostaje pitanje da li oni imaju te telefone u prodavnici(mislim pre svega na s2,delom na sensation) ili cu ako odem dobiti obavestenje da ce me obavestiti prilikom sledece isporuke koja ce se desiti nikada,jer za takve slucajeve znam