Prikaz jedne poruke
Stara 28.10.2011, 16:17   #1757
Thaedass
WALL-E

Član od: 4.9.2009.
Zahvalnice: 404
Zahvaljeno 1.255 puta na 909 poruka
Određen forumom Re: Temperatura kompa

Citat:
aconi kaže: Pregled poruke
Ima i te kako veze,znam da ne meri tacno ,nije ni vazno koliko mu pokazuje default ili max,ali varijacija je velika.Meni na ovom softweru na default pokazuje 11,97,a na najvecem opterecenju 11,77.Nadam se da kapiras na sta mislim.Sta se odmah pravite pametni da niko drugi nista ne zna
Kapiram ja sta ti mislis,ali hocu da ti skrenem paznju da to sto ti mislis nema veze sa realnoscu. Vidjao sam slucajeve prikaza +12V od ~6V do ~13V na istoj masini uz manuelno setovan napon,maksimalno forsiranje llc-a uz maticnu sa Digi+ naponskom i adekvatnim napajanjem. Ono sto hocu da kazem je da softversko ocitavanje napona cesto nema nikakve veze sa realnom situacijom,a to da li program "detektuje" saranje napona ili ne nije nikakav pokazatelj. Multimetar u ruke,nadji merne tacke na maticnoj ploci (svaka ih ima) pa meri. Te vrednosti su realne (racunajuci preciznost meraca) i neosporivo govore o saranju napona. Nema ja sta da se pravim pametan...

Citat:
Aleksandar1987 kaže: Pregled poruke
Graficka je HD 4770, a nije box u pitanju, u pitanju je Hyper 101.
Video sam koja je graficka kartica u pitanju,ali postoji xy razlicitih modela hladjenja na toj kartici uz referentni model. No kako god,deluje sasvim ok. Temperatura procesora nije losa,sta vise ok je,ali bi Hyper 101 trebao malo bolje da odradjuje posao. U principu vec vidim i krivca za par stepeni visu temperaturu u odnosu na ono sto bi mogao da imas (napon od 1.36V iako procesor opusteno moze da ide i na 1.2V,mozda cak i manje)
Thaedass je offline   Odgovor sa citatom ove poruke