Laptop mi treba za studije i posao, znači intenzivno korišćenje poslednjih verzija office-a, adobe professional-a, interneta... trebalo bi da može glatko da učitava, skroluje i otvara jako "teške" fajlove prepunih slika i objekata u boji i da još može istovremeno da ih otvara i edituje u matičnim programima bez nekog prevelikog kočenja. Ne znam koliko je ovaj zahtev bitan, valjda svaki noviji može ovo da odradi.
Drugo, možda i najvažnije je da bude što lakši, znači 15,4, ili 15,6, jer će se puno nositi i da baterija može da izgura 2h. Imao sam 17,3 od jedno 4kg i ruke su mi otpale od nošenja... Spoljašnji zgled nije bitan.
Treće, diplej treba da bude kvalitetan, više po uglu vidljivosti, nego po rezoluciji i kvalitetu slike, prošli laptop je imao jako loš ugao. Treba da može da pusti i HD film, mada nije obavezno ako mu to znatno povećava cenu. Igrice na njemu neću da igram. Dakle grafika može i neka slabija.
Veličina harda, broj USB-a i ostale te sporedne stvari nisu bitne.
Ne znam ništa o cenama, uzimam ga na čekove, tako da dolaze u obzir samo modeli koji postoje u radnjama koje daju na čekove.
Preporučite mi neke modele, ili optimum karakteristika pa ću ja sam da tražim.