Prikaz jedne poruke
Stara 23.1.2012, 21:00   #928
OWERKLOKER
Starosedelac

Član od: 9.1.2009.
Zahvalnice: 204
Zahvaljeno 334 puta na 311 poruka
Određen forumom Re: Da li će napajanje izdržati grafičku?

Citat:
Kum22 kaže: Pregled poruke
Ja ne pratim nikakve reviewove za napajanja, ja da napajanje uzmem treba mi malo više vremena nakon što uzmem primjer od nekog tko ga ima i ono šta trebam izmjerim u lab-u. Čak ni ne treba, možeš sve kod kuće s multijem. I da, taj vaš LC power kojeg svi preporučujete je smeće nad smećem, naponi im osciliraju skoro pa 1 - 1.5V +\-, čak i na deklariranom 5V, tj. bio je prije 2 godine, ne znam jel šta bolje sad, ali svejedno, u moju konfiguraciju ne ide ni da ga dobijem đžabe. I to što je LC power umro puno prije Fortrona nema veze s tim što daje "max. 300W" a Fortron "više od deklariranih 400". Neke stvari će bit jasnije svakom tko studira elektrotehniku ili bar nakon nekoliko laboratorijskih vježbi i vidjeće dalje od: "Moje je napajanje bolje jer daje više od 400W kolko piše na papiru od tvog na kojem piše 500, a daje 300."
U tome i jeste problem sto ne pogledas neki review. Mnoge stvari bi ti se razjasnile. A ti nikako ne mozes da utvrdis da li napajanje daje kvalitetnu struju komponentama ili ne(bar ne sa tom opremom). Koji to svi? Uvek se preporucuje SS pre LC-a osim ako bas ne moze da se doda. Ni kod mene LC verovatno nece ulaziti u masinu ali to ne znaci da svi trebaju da slede moje razmisljanje. Taj LC je umro zbog male snage i zbog lose struje koju je isporucivao komponentama(najverovatnije) ali ne treba da se generalizuje.
OWERKLOKER je offline   Odgovor sa citatom ove poruke