tema: Nikon d5100
Prikaz jedne poruke
Stara 15.2.2012, 14:51   #38
AstraLogos
Deo inventara foruma

Član od: 25.10.2005.
Zahvalnice: 1.431
Zahvaljeno 2.450 puta na 1.153 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku AstraLogos
Određen forumom Re: Nikon d5100

Citat:
dzandza kaže: Pregled poruke
Veoma lepo poredjenje
ja sam predlozio Canon 600D a on itekako ima prednosti nad oba aparata.
Ajd da izuzmemo kvalitet objektiva ( L objektivi su sam vrh optike kako opticki tako i po vrhunskoj izradi ) Canonovi objektivi su jeftiniji.
Canon EF-S 17-55mm F2.8 iS USM koji se po kvalitetu veoma priblizio L staklima 760e
Nikon AF-S 17-55mm F2.8 G DX IF ED 1320e
Canon EF 24-70mm F2.8 L USM 1010e
Nikon AF-S 24-70mm F2.8G ED 1550e
Eto samo dva primera da ne nabrajam dalje.
Tema oko objektiva je bez veze pocela, i nisam ni imao nameru coveku da preporucim toliko skupe ojektive. Za prvu ruku neka kupi aparat sa kit objektivom pa ce posle videti da li ce mu uopste trebati neki drugi. Ako se odluci za sistem preporucio bih mu Tokina 11-16mm f/2.8 AT-X Pro (ako voli da fotografise pejzaze ),Tamron SP AF17-50mm F/2.8 XR Di-II VC LD Aspherical (IF) ( da mu zameni kit objektiv ) ,Canon EF 85mm f/1.8 USM ( portretni ) na tu kombinaciju bih ja isao sa Canonom 600D. E sad sve zavisi da li ce njemu sve to trebati ili ce mu kit objektiv biti zadovoljavajuci.
dzndza mislio sam da racionalnije razmisljas. Po cemu je taj 600D bolji od 550D ili D5100??? Krajnji produkt svih aparata je kvalitet fotografije a taj 600D nista bolju fotku ne daje od 550D isti senzor ista elektronika... Dobro ima nekih poboljsanja na telu i obrtni displej ali to nece popraviti fotografiju zasigurno.
Ovo sto si pisao o objektivima, lici mi vise na politicku raspravu gde se mnogo govori a nista ne kaze.
Shvati druze, nikada ne bih dao 1000 evra za jedno staklo na krop senzoru, ako razumes sta pisem.
Druga je prica sa FF ili lajka formatima to sam vec napisao. Kad bi na to presao, smisaono bi bilo da idu stakla od 1000 pa na vishe evra a koji sigurno necu uzeti za amaterske svrhe, jer zaboravio si da zivimo u Srbiji a ne u Svajcarskoj.

Evo ti moj predlog za dobar cak odlican objektiv u tom rasponu:

Tamron SP AF17-50mm F/2.8 XR Di II LD Aspherical (IF) = 376 evra

Pa se lepo proda za nekih 60 evra kit objektiv 18-55mm f3.5 malo koriscen ( treba samo da se saceka na kupca ) pa uz 35mm f1.8G = 210 evra imas odlicnu kombinaciju from Nikon za ~ 500 evra.
A sto Kiza kaze, mozes da pratis oglase pa da to bude jos jeftinije, ne mnogo ali jeftinije.

@ Kizo, nisam ja bio precizan kada sam rekao da se ne isplati kupovati polovna stakla i da je to lutrija. Da objasnim.
Ja zivim u Vrscu a ne u BGD. Samo put do prestonice me kosta najmanje 20 evra i onda se okrenem i kazem molim hvala lepo drugi put dolazim sa novih 20 evra. Ljudi na forumima nude svasta pa je to manje rizicno kad vec poznajes lika sa fotoforuma da uzmes staklo, nego da uzmes sa kupujem- prodajem, pc berza ili neka druga berza.
Tamo gde je sigurnije manje se i nudi i duze se ceka ako moze da se ceka. Tako da i dalje mislim da je to ipak sreca kada su polovnjaci u pitanju a tu ne mislim samo na objektive, nego uopste. Iskustvo me je na to naucilo.
Pozdrav svima!
Edit. Izvinjavam se dzandza sad tek vidim da si mu preporucio isti Tamron. Odlicno staklo ali onj Canon 85mm f1.8 je daleko manje upotrebljiviji od 35-tice tek da se zna, :-)

Poslednja ispravka: AstraLogos (15.2.2012 u 15:22)
AstraLogos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke