Prikaz jedne poruke
Stara 7.3.2012, 11:58   #3749
Iris
détente

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
Određen forumom Re: Dnevnik gledanja filmova II

Citat:
Rainman kaže: Pregled poruke
Ovako iz prve: In Bruge (Farrel), Snatch (Pitt), Forest Gamp (Hanks).

Nista od toga nisam zaboravio ni 5, 10, 15 godina kasnije. Shvatam antipatije prema glumcima ali propustila si dobre filmove, zbog (po meni) previse subjektivnog razloga. Oh well...
A ne, za*****a sam se ja i gledala Forrest Gump Jedan od najbljutavijih filmova koje sam ikada gledala, radjen upravo da izmami "uh", "oh" i "ah" od strane gledalaca... da tapsu rucicama i shvate da je zivot lep... Dajte, molim vas! Ako hocete zaista sjajne filmove o socijalno neprilagodjenima ili osobama sa invaliditetom, gledajte Rain Man, I am Sam, The Fisher King... svaki od njih je trista puta bolji, samo zestoko potcenjen i/ili neshvacen od strane gledalaca.

Gaj Rici je takodje na mom spisku za odstrel, sa novim Serlokom Holmsom ga je samo zapecatio.

Citat:
zvjer kaže: Pregled poruke
Filmski ukus bi trebalo skroz da bude lisen predubedjenja vezanih za glumce. U suprotnom mnogo se propusta.
Ima istine, ali ako nesto nisi video ili iskusio, nece ti ni nedostajati Uostalom, i mnogi filmski stvaraoci rade na osnovu svoje subjektivnosti - na primer, rade iskljucivo sa odredjenim glumcima, scenaristima ili kompozitorima i zahvaljujuci tome dobijemo filmove kakve znamo... da nije njihove iskljucivosti, licnih preferenci, porodicnih i poslovnih veza ili sujete, pitanje je kakav bi finalni proizvod ispao.
Iris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke