Posle nekoliko odlaganja i postavljanja novih rokova,
potvrdjeno je da na prolece izlazi jos jedan naslov u Frogwares-ovom serijalu o najpoznatijem detektivu svih vremena, Sherlock Holmes-u.
Za razliku od 3 prethodnika, koji se osim price i radnje nisu razlikovali po mnogo detalja vec su izgledali kao jedna igra, ovaj deo ce doneti nove i osvezavajuce elemente u serijal i developeri smatraju da ce to biti do sada njihov najkrupiniji i najlepsi naslov. Koristice motion capture engine sa obiljem kompleksnih i sarenolikih scena tadasnjeg Londona, hi-res teksture i imace novu gemplej mehaniku, cime ce igra biti vise akciono orijentisana nego pomalo staticni prethodnici. Ipak to ne znaci da ce igra u potpunosti izgubiti na sustini i klasicnim elementima ovog zanra, ali svakako da nece biti cista point click avanutra.
Znacajno je napomenuti da se igra radi primarno za konzole, PC verzija ce nazalost biti port, sto sa opravdanjem moze izazvati skepticizam i razocaranje kod zaljubljenika u klasicne avanture a i ostalih PC igraca. Izgleda da ce se ovakav koncept prevenstveno dopasti i privuci siri spektar igraca, sto je upravo i cilj konzolaske verzije....
Cak ni prica nece biti onakva na koju smo navikli i predstavljace Holmsa u drugacijem svetlu i ulozi. Naime, on ce sticajem okolnosti doci u situaciju i biti krivo optuzen za nedela koje nije pocinio i izgubice ugled i poverenje drustva, postace progonjenik, Scotland Yard ce mu biti za petama i cak ce verni prijatelj dr. Watson posumnjati u Holmsovu ispravnost i na kraju ga napustiti. Na igracu ce biti da razresi neocekivan zaplet i jos jednom dokaze Holmsove izvanredne sposobnosti ali i njegovu pravicnost i ispravnost!
E sad, pitanje je da li bi ''pravi'' Sherlock Holmes uopste bio toliko naivan da ne predvidi i preduhitri okolnosti koje su ga navele u polozaj kakav jeste u igri...
Meni se kao velikom postovaocu i ljubitelju Sherlock Holmesovog lika i dela, ovakav koncept ne dopada bas mnogo, ali opet mi neki osecaj govori da ce igra biti solidna i da pored same zamisli price a i toga sto ce biti konzolaski port, nece mnogo razocarati... Ipak treba imati u vidu da ja nisam pasionirani igrac avantura, tako da moje misljenje i sud nisu u potpunosti merodavni i to bi prepustio drugima. Ipak delimicno ostavimo to do izlaska igre...
Na zvanicnom sajtu se mogu videti brojni
screenshotovi i
video sekvence, kao i sve ostale relevantne informacije.