Re: Battlefield 3
Moji utisci vezani za upotrebu 9K38 Igla/Fim-92 Stinger:
1. Smanjeno vreme zaključavanja cilja, što znači da ćete brže ispaljivati rakete (barem se tako u početku čini)
2. Ova prva prednost je anulirana zadrškom u zaključavanju cilja (1-2 sekunde prođe između početka nišanjenja do početka procesa zaključavanja cilja). Najgore je to što ta zadrška ne počinje od kako počne nišanjenje (pritisak na desni klik), već od kada cilj uđe u domet. Ovo znači da iako zvučni i vizuelni efekti pokazuju da je vreme zaključavanja kraće, ono u praksi traje isto koliko i ranije, zbog ove neobične pojave
3. Kao što je ranije rečeno domet je drastično smanjen. U kombinaciji sa prethodnim ovo znači da ćete biti srećni ako uspete da lansirate jednu raketu na brz cilj kakav je avion (a i ta raketa će otići na mamce...). Ovo znači da piloti aviona neće više morati da brinu o MANPADS (MAN Portable Air Defense System). Što se tiče helikoptera, domet je dovoljan za efikasno dejstvo
4. Ubojna moć rakete je drastično povećana. To znači da ćete onesposobiti i helikopter sa jednim pogotkom (ranije su vam bila potrebna dva). Ovo je ujedno i najveće poboljšanje ovih sistema u odnosu na prethodnu verziju igre
5. Još jedna loša stvar se potvrdila prilikom moje prve runde nakon peča. Naime, pošto je pečom izmenjeno da više ni Igla/Stinger ne mogu da zaključaju cilj sa Below Radar unapređenjem, to znači da ćete doći u situaciju da gledate helikopter kako lebdi 10m iznad zemlje, i nećete moći ništa da uradite (doduše, ja sam onda uzeo pušku i zapucao na kokpit, nakon čega se pilot uspaničio i podigao helikopter na dovoljnu visinu...). Kao da 9K38 Igla/FIM-92 Stinger koriste radar za akviziciju ciljeva, a ne IC samonavođenje...
6. Dodatna negativna strana izmena je i ta što sada ne možete ubiti pilota u vazduhoplovu kao ranije. Ovo je ranije davalo šansu strelcu da, uz malo sreće, izbaci iz stroja letelicu koja je do tada dominirala bojnim poljem (AH-6 Little Bird, sa iskusnim pilotom i dva mehaničara: pilota eliminisala raketa, mehaničari poginuli u padu - Killing Strike Stoped + 280XP). Pilota u kokpitu možete ubiti puškom, granatom, autoaimom ili nečim drugim, ali rasprskavajućom bojevom glavom kalibra 72mm - nikako...
Poslednja ispravka: Crveni (29.3.2012 u 19:11)
|