Citat:
Iris kaže:
Mislim da zapravo uopšte nisi shvatio film, obzirom da i nije namenjen tvom uzrastu te je tvoja odbojnost donekle i jasna. To je veoma težak film, o čoveku i njegovim unutrašnjim demonima, bolesti i otuđenosti od društva, podjednako uznemirujuć kao što je svojevremeno bio i Američki Psiho. Način na koji je Michael Fassbender predstavio lik je takođe veoma upečatljiv, u nedostatku bolje reči. Ne verujem da je McQueen išao na to da pravi kultni film, napravio je sjajnu dramu a vreme će reći da li će postati kultna. Jasno je da ga se mnogi gnušaju sa razlogom, kao što se drugi sa pravom oduševljavaju... ali definitivno nije film koji će vas ostaviti ravnodušnim, niti sa utiskom da ne valja ništa. U mom slučaju je bilo upravo suprotno i preporučujem da ga odgledate.
|
Sva sreca pa imam tebe da mi vecito ispravljas postove, solis pamet i otvaras oci. A mislim da ti uopste nisi shvatila moj uzrast, al nema veze. Just for the record verovatno sam stariji od tebe za koju godinu al hvala na komplimentu. Pogledaj malo sta ti kazes "Ne verujem da je McQueen išao na to da pravi kultni film, napravio je sjajnu dramu a vreme će reći da li će postati kultna" za tvoju informaciju nisam mislio da je on iso da napravi instant klasik, mislim da je to nemoguce jer svaki film postaje klasik sa vremenom tako da ti ovde pronalazis tocak. " ali definitivno nije film koji će vas ostaviti ravnodušnim, niti sa utiskom da ne valja ništa." ja se niti odusevljavam niti gnusam, vec kazem da je film sasvim nepotreban. A bas bih vole sto vise ljudi da ga pogleda pa da vidimo da li ce reci da su se zaebali ili im je drago sto su ga odgledali. Samo da ne bude ono kad kude film to je zato sto su ljudi glupi pa ga ne shvataju, sve se tu lepo vidi nisu filmovi sudoku slagalice pa da ih resavamo

odnos sa sestrom, zavisnos o seksu, otudjenost od drustva, ma milina da se gleda. Neke stvari nisu za film, za to imamo pozoriste.
By the way Americki Psiho je remek delo za ovaj a inace Shame u opste nije tezak za gledanje (vise umara koliko je spor i dosadan i neinteresantan) kao npr Irreversible koji je filmcuga naspram ovog.