video sam PP e sad da ti pojasnim malo bolje kakav je meni uređaj potreban:
Za početak kupio bi jedan uređaj koji bi mi služio pre svega za moj LAN internet da ga pustim bežično po stanu (trosoban 70 kvadrata) i balkonu. Možda i dobacim ispred zgrade jel sam na 1 spratu??? NOV i u garanciji. Cena mi nije bitna 5 ili 10 evra gore dole. budžet 40 evra. Verovatno ću za par meseci dobiti na poklon još neki ruter ili AP ne znam šta je jer taj koji mi ga poklanja se razume još gore od mene u mežnu opremu , pa ću moći i njega da ukombinujem nekako, možda, ali to kasnije. Takođe kasnije kupim možda neki, trenutno ne.
Bitno mi je i da sa tim jednim uređajem mogu i pored toga da uhvatić tuđ bežični signal , 'ukradem ga', unesem šifru naravno, i koristim ga na svom desktopu i lap topu.
Zato mi je interesantan ruter pre svega, da imam jedan uređaj za početak, lepo uhvatim tuđ signal i sprovedem ga kroz LAN kabliće do desktopa i lap topa.
E sad bilo bi lepo kad bi pored te opcije mogao taj tuđ bečični signal umesto na LAN izlaze da sprovedem na antenu tj da ga pustim bežično po mom stanu dakle samo da proširim bežični opseg tog komšijinog Telekomovog rutera. To sam mislio pod terminom ponovljena mreža, tj to je valjda taj Reapiter mod rada

Pitam se dal TP-Link TL-WR743ND ili TL-WR543G imaju i tu mogućnost ili može da im se to doda flešovanjem. Ali ako nema tu opciju nje smak sveta, koristiću LAN kabliće po stanu kada uzimam bežični iz komšiluka da bi doveo taj net na desktop i laptop, e a kad koristim moj internet sa LAN kabla od mog provajdera bitnije mi je mogu da ga bežično bacam po stanu i terasi ovakvim uređajem.
Ja bi ipak da uzmem nešto novo i pod garancijom.
Takođe da istaknem i ponovim takav uređaj bi pre svega mogao da koristim i kada koristim moj LAN internet od mog provajdera, uvek mogu da ga pustim na antenu i pokrijem celu kuću svojim bežičnim signalom... Uzimanjem tuđih bežičnih internet signala bi se bavio samo kada moj provajder zezne nešto net pa nemam ništa danima i moram da lovim tuđe komšijske signale kako bi otvorio mejl, fajsbuk, forum ili You tube... E zato sam pitao koji će dalje i bolje da baca moj internet bežično ili da hvata tuđ bežični od ova dva tj koji da uzmem ima toliko TP Link modela a ja se u ove karakteristike slabo razumem a koliko vidim detalji su zbunjujući
Bitno mi je da je proširivanje pre svega moje ili tuđe mreže i signala kvalitatno jer koristim torrent,skidam sve živo, ne bih želeo da mi se poveća ping ili da imam probleme sa konekcijom ili bandwithom . Čuo sam da Reapitovan bežični signal nije tako dobar kao onaj u originalu,to mi se ne dopada.
Nadam se da sam sve lepo objasnio i izdvojio po pasusima. Hvala na strpljenju da čitate sve ovo i tumačite moje prohteve i opise