Citat:
Ocelot kaže:
E vidiš, bitno je prodavati i više igara uz konzolu jer to znači da zarađuju i developeri što znači da dobijamo još igara, a od svake prodate igre procenat dobija i proizvođač konzole. Ne primećujem da bilo ko ovde pokušava da ulepša realno stanje. Kao što reče, ovo su činjenice ali bez izvrtanja da bi se nečije mišljenje i želje nametnule kao tačne.
Nego, ovo je previše otišlo u offtopic, a ovo je tema o PS3.
|
Pa i pricamo o PS3 i tome kako mu se blizi oblak. Svi proizvodjaci konzola najvise zaradjuju na sopstvenim igrama, tu je Nintendo apsolutni vladar. Oni prave konzolu po svojoj meri i potrebama, izbace par fantasticnih igara i nista drugo ti realno i nije potrebno, a sav novac ide bas njima, umesto procenta. Microsoft je tu u najgoroj situaciji, jer nema svoje developere, nego placa exkluzive, dok je Sony negde na sredini. Mada Microsoft trenutno kompenzuje time sto je lako praviti igre za Xbox. Soni ima svoje timove i izbacuju svoje igre, PS3 je najprimamljiviji bas zbog tih igara koje Sony izbacuje, ali mnogi su odbijeni cinjenicom da multiplatformske igre ne rade kako treba. Prosto je neverovatno kad se uporede neke igre i kako izgledaju na PS3 i Xbox-u 360. Najociglednija razlika je u RDR-u, ali i u mnogim drugim igrama.
I da se razumemo, imao sam sve konzole ove generacije, sa Sony-em sam odrastao (uz Nintendo i Segu) i nemam nikakav pristrastan stav, pogotovu ne kad je Sony u pitanju. Ali prosto moram da priznam da je PS3 bio veliki promasaj i da ne mogu da prezalim dan kad sam prodao PS2 da bi kupio PS3. Najgora je stvar sto PS2 i dalje izgleda primamljivije od PS3, cak i posle vise od 6 godina od kako je izasao na trziste. I mislim da je Sony-u pun pogodak kad bi dozvolili svima da igraju Play Station igre preko nekog cloud servisa, mozda uz obaveznu kupovinu Dual Shock kontrolera.