Pogledao i ja. Vizuelno se nema sta zameriti zaista i sporedni materijal tj "pomocni zaplet" je dobro utkan u pricu ali akcionih scena ima mozda i previse - posteno je reci da su ipak uradjene solidno. Radagast je dobio ulogu koju uopste nema u knjizi sto je i dobro ali im jedna akciona scena sa njim bas i nije trebala. Humor je dosta dobar, retko bas jeftin ali se najvise bazira na gegovima patuljaka pa je ponesto "predvidiv". Glavni negativac (za sada glavni a verovatno ce tako ostati do kraja s tim sto ce mu se par negativaca jos pridruziti) je preuzet iz Tolkinovog materijala i ne pojavljuje se u knjizi Hobit direktno. Mislim da je to odluka koja se zbog filmicnosti morala doneti.
Sva je prilika da ce nastavci moci da budu bolji mada je radnja posle prvog dela prilicno odmakla. S obzirom da nas u nastavcima ocekuju dve velike bitke koje ce trajati preko sat svaka mogu donekle da razumem ovakav scenario tj da se ovako daleko odmakne sa pricom.
Zadovoljan sam onim sto sam video do sada iako je na nekim mestima mozda moglo i malo bolje ili bar drugacije.