tema: Hobit
Prikaz jedne poruke
Stara 20.12.2012, 18:14   #237
dijego_
Starosedelac

Član od: 2.3.2008.
Zahvalnice: 196
Zahvaljeno 761 puta na 415 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku dijego_
Određen forumom Re: Hobit

Posto sam vec bio spustio standarde, film je bio bolji nego sto sam ocekivao. Ipak, to bi bila tek neka jaka 7. Dzekson je ovoga puta ciljao i decu, pa se javlja nekoliko usiljenih pokusaja humora. Malo sam vise ocekivao od "Dr. Watsona", ali mozda jedan Hobit u druzini i treba tako da deluje - skroz pogubljeno.

CGI nije nista napredovao za 10 godina. Takodje, ne znam da li je samo meni bio problem odnos velicina likova - npr. tri trola u trenutku deluju gigantski u odnosu na ostale, a vec u sledecem nesto manje (iako i dalje smatram da su veci nego sto bi trebalo). Great Goblin takodje, mada mu se mora odati na harizmaticnosti. Golum je nesumnjivo najbolji deo filma, uz neke retke izlive humora, poput Radagastovih zeceva.

Vilenjacki grad je mogao biti bolje prikazan a vilenjaci vise zastupljeni, dok je naseobina goblina lepo zamisljena i uradjena. Ako je Dzekson vec hteo da pravi ep i "kopira" format Gospodara i da dopunjuje original, onda je propustio veliku priliku da da vecu dimenziju sporednim likovima, pre svega patuljcima. U secanje se urezuju samo vodja, matori, mrshavi nosonja i debeli sa svojim "slapstick" situacijama. Zakljucak je da je ovo trebalo da bude ili jedan dosta solidan film od 3 sata, ili 3 filma standardne duzine sa manjim intervalima izlazaka.

Poslednja ispravka: dijego_ (20.12.2012 u 18:24)
dijego_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke