Prikaz jedne poruke
Stara 27.12.2012, 12:08   #11527
jonathan
Deo inventara foruma

Član od: 26.11.2006.
Zahvalnice: 947
Zahvaljeno 1.398 puta na 678 poruka
Određen forumom Re: Battlefield 3

Citat:
bobi98 kaže: Pregled poruke
Johathane tebi se nikada nije desilo da zadjes iza covera i da te pogodi posle toga metak? Ili da pucas lik pogodis ga jednom ili dva puta.. i u toku tvog pucanja neko ga ubije i ti samo dobijes suppresion i spot bonus?

Nekada mi hit detekcija bude ok i sve je kako treba , a nekada...

To je zbog toga sto nije server side nego client side , pa tako ako je on na njegovom ekranu video da nisi zasao iza covera , a ti ustvari jesi , on ce pucati i ubice te..
Mislim da si sa ovim sve rekao. Hit reg je na mjestu otkako je igra izašla i ovaj nacin na koji se koristi, klijent side je savršen. Zsto neki imaju problema zaista ne znam.

Inace postoje dva nacina za hit reg a to je ovaj ili server side pa lik koji ima veci lag trebas ispred njega više pucati u zavisnosti od njegovog pinga. Ispravite me ako grijesim. Ako uzmeš balistiku, ja te pitam pomocu kojih filmskih trikova pucati na lika u pokretu ?

Postoji i treci nacin naravno, hit scan gdje nema balistike sto je zaista stara tehnologija.

To kada zadjes iza zaklona pa padnes mrtav je stvar sto kasni informacija o pogotku a ne da te ubilo iza zida a kada smeta.. pa smeta kada si statican i trebas traziti zaklon. No, kao sto sam i prije govorio, taj info lag ne traje ni jednu sekundu. Bila je ista rasprava gdje su se neki zalili da im je lag i mnogo veci. Meni je minimalan da ni ne obracam paznju na to.

To teoretski stoji, ako si na njegovom ekranu ubit ce te ali opet kazem, nikada mi se nije desilo da je taj info lag veci od sekunde.

Da se nadovezem gore, avioni. Jedina stvar jeste sto na zemlji nema dovoljno uredjaja da ih se riješiš, a drugi problem je taj sto i ti mozes uzeti avion i biti "glavni".

Da se razumijemo, mrzim avione i ne ulazim vise u njih jer mi stoji u glavi misao da je onaj tamo neko sa gamepadom koji moze raditi loop u beskonacnost dok sam ja sa tastaturom. Takodjer kada letim i ciljam tenk na zemlji, ako sam malo lijevo od mete, kada pritisnem desno onda preletim metu i onda sam malo desno od nje. Nemam finog podesavaja sa tastaturom tako da ih ne koristim i ako s vremena na vrijeme uletim u iste.

Skinu me manje vise jako brzo te ako se to moze desiti meni, moze i njima samo jel.. treba biti bolji pilot. Ne bih sada da solim pamet i da budem licemjeran jer me u zraku skinu brzinom svjetlosti ali na zalos to je činjenica. Nije da im se ne moze stati u kraj.

Ono sto morma priznati jeste da sa avionima licno nemam nikakvih problema na zemlji onoliko koiliko igram mape sa avionima. Zadnjih 2 sedmice sam igrao AK DLC te me avion ubio mizerno puta. Vjeruj ti meni da se ne sjecma kada me neko sa vionom ubio u tenku. To je dosta cešce od helikoptera.

Takodjer sam viozio i AA nesto vise i morma priznati da je ocajan. Za ganjati helikopetre je ok ali za avion, mozes ga sma oskinuti ako preleti preko tebe ili bas blizu a i tada moras biti jako brz. Bio bi sasvim ok da je na sredini mape ali.. kako se odbraniti od tenkova i ostale napasti ? Mislim da AA treba imati veci domet i sa gunnom i sa lockom. Il irecimo da neka zastavica na sredini mape ima stacionarni AA.

Timska igra je sama po prirodi nemoguca ako 32 covjeka nisu u komunikaciji. U BC2 si imao manje ljudi i igrao rush gdje svi koriste istu liniju kretanja te sam identican timski rad imao i u BF3 i u BC2 kada je rijec o rush-u sa 32 igraca na serveru, odnosno 16 u tvome timu. Volidla se par puta diskusija kako bi bilo epic sa vise igraca ali tek onda bi timska igra olazila u pitanje.

A mape kao mpe su stvar ukusa. Ja se opet vracam na CB i karkand dok mi je recimo AK DLC odlicna kada zelim vozila.
jonathan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke